O mare campioană, prădată de hoţi: „Mi-au furat toate trofeele câştigate de-a lungul carierei!”

161

O mare campioană a fost prădată de hoți. Fost număr 1 mondial în ierarhia de de dublu și finalistă la US Open în 2015, italianca Roberta Vinci a rămas fără toate trofeele câștigate de-a lungul carierei.

Robertei Vinci i-au fost furate printre altele 10 trofee WTA de simplu, o salatieră de finalistă de Grand Slam, dar şi cinci trofee de Grand Slam obţinute la dublu.

Italianca a câștigat în carieră nu mai puțin de 35 de trofee, 25 dintre ele venind în competițiile de dublu. De altfel, Vinci are cel puțin un trofeu câștigat la toate cele 4 turnee de Grand Slam, scrie digisport.ro.

„Nu sunt obişnuită să împărtăşesc detalii despre viaţa mea personală, pentru că îmi place să vorbesc despre sport, dar voi face o excepţie de această dată. Cu câteva zile în urmă, în casa mea din Taranto au pătruns mai mulţi hoţi care au sustras obiecte mai mult sau mai puţin valoroase. Printre lucrurile pe care le-au luat, totuşi, au existat şi obiecte care pentru mine au o valoare sentimentală incomparabilă cu cea materială: toate trofeele câştigate de-a lungul carierei mele! Din ziua în care am luat racheta în mână şi până în prezent, am muncit enorm şi am transpirat pentru a-mi atinge obiectivele în acest sport. Aceste trofee, în ciuda faptului că sunt simple simboluri, mă motivau în fiecare zi. Furtul lor reprezintă un gest de laşitate şi prostie, dar acum aş vrea să aflu cine este în posesia amintirilor, lacrimilor, zâmbetelor şi sacrificiilor pe care le-am făcut. Mă bucur că sunt teafără şi că nu s-a întâmplat la fel ca în cazul Petrei Kvitova. Se pare că tenismenele nu mai sunt în siguranţă în propria casă”, a explicat italianca de 34 de ani pe contul de Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ