Opozantul lui Putin a fost luat de politie

52

Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin, a fost reţinut de poliţie, duminică, la scurt timp după ce s-a alăturat unei manifestaţii la Moscova. Anterior, poliția îi percheziționase birourile și reținuse câteva colaboratori ai opozantului, sub pretextul că ar fi fost amplasată o bombă.

Am fost reţinut. Asta nu înseamnă nimic. Veniţi la Tverskaia. Nu ieşiţi pentru mine, ci pentru voi şi pentru viitorul vostru”, a scris Navalnîi pe Twitter, informează News.ro, care citează The Moscow Times.

Aleksei Navalnîi a lansat, la finalul lunii decembrie, un apel public pentru proteste masive în Rusia la 28 ianuarie. Ca urmare, numeroşi susţinători ai lui Navalnîi protestau, duminică, în mai multe oraşe din Rusia, faţă de autorităţi. Manifestanţii le cer votanţilor să boicoteze alegerile prezidenţiale din 18 martie.

Poliţia rusă a pătruns cu forţa, duminică, în birourile din Moscova ale lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin, şi a reţinut mai mulţi membri ai echipei acestuia, digi24.ro

Roman Rubanov, un susţinător al lui Navalnîi, a scris pe reţelele de socializare că poliţia le-a transmis că a intrat în clădire deoarece au existat zvonuri conform cărora acolo ar fi o bombă, conform Reuters.

Aleksei Navalnîi a lansat, la finalul lunii decembrie, un apel public pentru proteste masive în Rusia la 28 ianuarie. Sute de susţinători au început să participe la proteste, pentru a cere boicotarea alegerilor din 18 martie, unde mare favorit este Vladimir Putin.

La 30 decembrie, Curtea Supremă din Rusia a respins apelul lui Aleksei Navalnîi referitor la decizia Comisiei Electorale de a nu-i accepta candidatura la preşedinţia Rusiei.

Candidatura lui a fost respinsă de Comisia Electorală rusă, invocându-se faptul că opozantul lui Vladimir Putin are o condamnare la activ. Navalnîi, care consideră că a fost condamnat într-un dosar motivat politic, le-a cerut susţinătorilor săi să boicoteze scrutinul din 18 martie.

Potrivit unui sondaj realizat de institutul independent Levada, Putin, care nu are un concurent real, este creditat cu 75% din intenţiile de vot.

Navalnîi, care a organizat unele dintre cele mai mari demonstraţii antiguvernamentale în ultimii ani, a fost întemniţat de trei ori în 2017, fiind acuzat că a încălcat legea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ