Parchetul General a intrat pe fir în dosarul lui Pomohaci. Preotul va fi audiat de procurori

321

Dosarul în care preotul Cristian Pomohaci este acuzat de săvârşirea infracţiunii de racolare de minori în scopuri sexuale a fost preluat de Parchetul General, informează Antena3. Preotul urmează să fie audiat de procurori.

Părintele este în centrul unui scandal mediatic, după ce, în mediul online a apărut o înregistrare a unei conversaţii care ar fi avut loc între Pomohaci şi un adolescent de 17 ani. Din înregistrare reiese faptul că preotul Pomohaci i-ar fi propus tânărului să întreţină relaţii sexuale. Pomohaci i-ar explica adolescentului că ar fi dispus să-l plătească pentru sex.

Preotului i s-a interzis să slujească timp de 30 de zile, timp în care i s-a cerut să aducă dovezi ale nevinovăției sale. Pomohaci nu a demonstrat, deocamdată, în niciun fel că este nevinovat. Mai mult, el a fost prezent la o manifestare în județul Mureș unde a cântat în fața publicului și oamenii, în frunte cu primarul și viceprimarul, i-au dat bani pentru dedicații, iar preotul a fluturat bancnotele în văzul lumii ca un lăutar.