Pietonalizarea străzii Mihai Kogălniceanu, un proiect peste care s-a așternut praful de trei ani, este relansată de Primărie

135

Conducerea Primăriei Cluj-Napoca readuce în atenție amenajarea străzii Mihai Kogălniceanu. Clujenii sunt invitați să vină cu idei pentru schimbarea la față a acestei străzi, în cadrul unei dezbateri publice care va avea loc săptămâna viitoare. În urmă cu patru ani se discuta despre transformarea ei în pietonală.

Transformarea străzii Mihail Kogălniceanu în pietonală este o idee veche de mai bine de patru ani. În 2013, la scurt timp de la câștigarea mandatului de primar, Emil Boc anunța că va scoate traficul de pe această stradă. S-au organizat dezbateri publice, au fost discuții pe această temă, urma să se organizeze un concurs de soluții, dar totul s-a oprit când conducerea Primăriei a realizat că nu are unde să scoată traficul și nu are unde să facă locuri de parcare. Așa că, toată lumea din Primărie a tăcut mâlc cu privire la acest proiect, care a fost lăsat să dospească bine până or mai apărea alte idei.

Abia acum, conducerea Primăriei Cluj-Napoca scoate din nou de la sertar proiectul reamenajării străzii Mihail Kogălniceanu. Săptămâna viitoare va fi organizată o dezbatere publică pe această temă.

”Marți,  14 noiembrie 2017, de la ora 17.00, la clădirea Casino din Parcul Central va avea loc o primă întâlnire a tuturor persoanelor interesate de a participa la consultările privind găsirea celor mai bune soluții în vederea revitalizării urbane a străzii Mihail Kogălniceanu și a celor adiacente. Întâlnirea este cea de-a doua dezbatere organizată în cadrul  Centrului de Inovare şi Imaginaţie Civică (CIIC).  Acesta a fost lansat în luna octombrie cu o dezbatere având ca temă Parcul Feroviarilor – Concursul de soluții pentru reabilitarea parcului. În baza parteneriatului municipalității cu Ordinul Arhitecților din România, după finalizarea acestei etape de consultări publice se va realiza o temă de proiectare, care va face obiectul unui concurs de soluții”, au declarat reprezentanții Primăriei.

sursa foto: monitorulcj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ