Un deputat ce dorește să candideze la primăria Cluj-Napoca în această vară, îl acuză pe actualul primar că a omis anumite promisiuni, pe motiv de incapabilitate.

Vorbim de deputatul Aurelia Cristea, din partea PSD, cunoscută mai nou ca fiind cea care a promovat legea interzicerii fumatului în spațiile publice.

Social democrata a transmis un comunicat ce conține acuzații la adresa actualului edil.

„Primarul Boc este incapabil să își respecte promisiunile bugetare. Prioritățile anunțate în anul 2016 sunt obiective de investiții nerealizate anii trecuți.

„Prioritățile anunțate pe site-ul primăriei nu sunt corelate cu strategia orașului în perioada 2014-2020 iar o simplă consultare a strategiei Clujului în perioada 2007-2013 arată că nici 10% din obiectivele anunțate nu au fost îndeplinite și multe dintre prioritățile de acum se regăsesc în strategia veche” a declarat deputatul Aurelia Cristea, președintele PSD Cluj-Napoca.

De fapt, prioritățile din 2016 sunt copy/paste după cele din 2015 și din anii anteriori:

Câteva observații punctuale privind prioritățile bugetare ale anului 2016:

–           Punctul 3 „Să finalizăm etapa a doua a reabilitării Pieței Unirii și pietonalizarea laturii de vest” vine cu o întârziere de aproape un deceniu pentru că administrația nu a respectat planul de amenajare a pieței, traficul auto nefiind suspendat pe laturile vestică și estică, așa cum prevedea planul inițial.

–           La punctul 5, prioritățile de reabilitare a podurilor se suprapun cu modernizările anunțate în 2014, dar nerealizate: „Modernizarea podurilor Traian și Garibaldi și finalizarea parkingului Negoiu-Mehedinti din Mănăștur, care va avea 376 de locuri de parcare”.

–           Punctul 7 „Să derulăm concursuri de soluții vizând reabilitarea Turnului Pompierilor, reabilitarea zonei Cetățuie, valorificarea Someșului și amenajarea unor zone de agrement pe malurile raului”  denotă populism. De pildă, primăria nu poate reabilita Cetățuia în întregime atâta timp cât nu recuperează arealul în întregime de la privați. Apoi, reabilitarea zonei verzi a Cetățuii nu cuprinde spațiul verde al Turnului Parașutiștilor și baza sportivă din apropiere, care ar dubla suprafața verde și de loisir printr-un proiect mai amplu de reabilitare. Un concurs de soluții ar trebui să includă întreaga zonă și parteneriate publice-private pentru a avea alei pietonale în aceste zone unde acum sunt garduri. Traficul sporit ar conduce la închirierea terenurilor de sport din zonă. Concursurile de soluții privind amenajarea Someșului sunt anunțate nu doar anii trecuți, ci și în strategia 2007-2013 a orașului.

–           Punctul 8. „Să finalizăm noul complex sportiv și de agrement din cartierul Gheorgheni în parteneriat cu Compania Natională de Investiții, în zona fostului cartodrom, pe 9,4 hectare” nu corelează baza sportivă cu propunerea de Parc Est – Între Lacuri acceptat de municipalitate în urma unei petiții civice cu aproape 3.000 de semnatari.  Primăria nu a gândit un plan bugetar multi-anual pentru zonă în ciuda promisiunii de a lega spațiile verzi existente aflate la doar câteva sute de metri între ele (baza sportivă – locul de joacă Între Lacuri – Parcul Iulius).

–           Punctul 14: „Să transformam strandul Sun într-un aquapark modern prin resurse proprii. Primul pas va fi modernizarea bazinului olimpic și acoperirea acestuia cu un balon presostatic cu tripla membrană, cu dimensiunea de 64 x 37,3 x 10 metri, care va permite să fie folosit și pe timp de iarnă. Propun ca ștrandul să se transforme într-un spațiu verde accesibil mai multe anotimpuri, prin amenajarea a diverse facilități de loisir (locuri de joacă, terenuri de sport, acces neîngrădit la Someș etc.), nu doar vara sau iarna, cum propune în momentul de față municipalitatea.

–           Punctul 16. „Să începem activitățile culturale și educative la cinematograful Dacia. Să continuăm demersurile pentru preluarea Parcului Feroviarilor în vederea transformarii lui într-un parc public”. Propun un concurs transparent de proiecte pentru un post de manager la Cinema Dacia cu un juriu mixt primărie – societate civilă – oameni de cultură, dar și un concurs de proiecte pentru amenajarea Parcului Feroviarilor legat de părculețul din Iris pe malul Someșului având astfel un parc nou cu o suprafață similară Parcului Central.” arată Aurelia Cristea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.