Politicienii vizati de inchisoare in 2017: Alina Bica, Elena Udrea, Vasile Blaga și altii /Vezi lista

391

Nume grele se află pe lista celor care ar putea ajunge în spatele gratiilor în anul ce tocmai a început, potrivit Libertatea! Foști șefi de parchete, miniștri, dar și actuali lideri politici ai țării pot avea un an 2017 cu ghinion în cazul în care judecătorii îi vor găsi vinovați în procesele în care sunt acuzați de fapte de corupție.

Fugarul Sebastian Ghiță, blondina Elena Udrea, actualul atotputernic Liviu Dragnea, “buldogul” Vasile Blagda și fostul premier Victor Ponta vor primi în cursul anului care a început sentințele în procesele lor. Deciziile judecătorilor nu vor fi definitive, putând fi atacate cu apel, ele le pot aduce statutul de ”vinovat”.

Liviu Dragnea. Omul care pare acum să fie cel mai puternic politician, Dragnea are totuși și o teamă pentru acest an. Judecătorii pot decide dacă acesta este vinovat sau nu pentru abuz serviciu. El este acuzat de procurori pentru angajarea a două membre PSD la Protecţia Copilului Teleorman. În realitate, acestea au muncit doar pentru organizaţia locală a partidului.

Citește și:

Viorel Hrebenciuc. Și fostul ”sforar” al PSD poate avea un an negru. Judecătorii de la Înalta Curte pot da sentința în dosarul retrocedării frauduloase a celor 43.000 de hectare. Potrivit anchetatorilor DNA, Viorel Hrebenciuc, senatorul Ioan Adam și Paltin Gheorghe Sturdza ar fi constituit un grup infracțional DNA ca ar fi păgubit Romsilva cu 304 milioane de euro.

Vasile Blaga. Nici politicienii din Opoziție nu au liniște. Omul care a organizat PD, PDL și PNL, Vasile Blaga, a fost trimis deja în judecată pentru trafic de influență. Procesul va începe în acest an, iar Blaga este acuzat că a primit 700.000 de euro.

Elena Udrea. Considerată la un moment dat cea mai influentă femeie din România, fosta slăbiciune politică a președintelui Traian Băsescu, Elena Udrea va primi sentința în procesul „Gala Bute”. Ea este acuzată de primirea unei genți cu 900.000 de euro de la omul de afaceri Adrian Gărdean.

Alina Bica. Fostul procuror șef al DIICOT va primi decizia judecătorulor chiar în această săptpmână. Mâine, fostul magistrat va afla dacă va intra sau nu în rândul condamnaților în dosarul privind despăguibirile de la Agenția Națională pentru Restituire Proprietățior (ANRP). Procurorii DNA susțin că aceasta a primit mită de la afaceristul Horia Simu pentru a aproba o despăgubire în perioada când Bica făcea partea din conducerea agenției.

Alte VIP-uri care pot să-și afle sentința în acest an sunt: Călin Popescu Tăriceanu (este judecat pentru mărturie mincinoasă), Sebastian Ghiță (fapte de corupție), Victor Ponta (complicitate la evaziune, spălare de bani), Gabriel Oprea (chetuirea banilor de la servicilul secret aflat în subordinea MAI) Cristi David (fost ministru de Interne – luare de mită) sau Radu Mazăre (fapte de corupție).

Loading...

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ