Procesul de corupție al Annei Horvath a început cu o amânare

254

Ieri, la curtea de apel cluj a avut primul termen în procesul de trafic de influență în care Anna Horvath, fostul viceprimar al Primăriei Cluj Napoca, este acuzat de trafic de influență. La primul termen patronul GSM fodor Zsolt, unul dintre cei mai bogați clujeni, a cerut o amânare pentru că nu a avut timp să își angajeze un avocat. Instanța a aprobat cererea și a amânat judecarea procesului pentru luna septembrie.

Procurorii DNA o acuză pe Anna Horvath de trafic de influență, constând în faptul că a intervenit pe lângă mai mulți angajați din Primăria Cluj Napoca, în favoarea unor oameni de afaceri, de origine maghiară, care aveau interese imobiliare, în schimbul unor sume de bani pe care aceștia le plăteau la campania electorală a viceprimarului. Anna Horvath a candidat la alegerile locale din 2016, pentru funcția de primar al Clujului dar a pierdut în favoarea lui Emil Boc.

Numele primarului Emil Boc apare în dosarul de corupție al viceprimarului Clujului, Anna Horvath. În dosarul penal, aflat pe rolul DNA, există un SMS trimis de Anna Horvath pe numărul de telefon folosit de Emil Boc, prin care îl roagă să semneze mai repede un act important cu ajutorul căruia să se poată iniția, în regim de urgență, un proiect de hotărâre de consiliu local.

”Dl. primar îmi cer scuze de deranj: este la Dvs. un aviz urgent de la doamna Mărincean (șeful Direcției de Siguranța Circulației, din Primăria Cluj Napoca – n.n.) cu care poate fi pus pe ordinea de zi a Consiliului Local, PUZ-ul grădiniței pe care am aprobat în CTATU. Ați putea vă rog semna pentru a fi făcut proiectul de HCL? Multumesc mult! A. Horvath”, este SMS-ul interceptat de DNA în data de 30 iunie 2016, la ora 14.44.

Omul de afaceri în favoarea căruia a intervenit Anna Horvath este Ambruș Adam , cu afaceri imobiliare în zona clădirilor de birouri. Acesta a modernizat un spațiu mai vechi pe care l-a închiriat la E.On Servicii Bussines. Ulterior, cei de la E.On i-au solicitat lui Ambruș să modernizeze un alt spațiu, în care să funcționeze o grădiniță pentru angajații companiei.

Cum funcționarii din Primăria Cluj Napoca i-au băgat bețe în roate lui Ambruș, acesta a intervenit la viceprimarul Anna Horvath, pe care, în timpul campaniei electorale l-a sponsorizat cu 8.000 de lei.