Procurorul Mircea Negulescu a contestat decizia de suspendare din magistratură

115

Procurorul Mircea Negulescu a contestat decizia colegilor săi de la Inspecția Judiciară a CSM, care au decis suspendarea sa din magistratură, la instanța supremă. Procurorul susține că vrea să rămână definitivă cererea sa de demisie.

Judecătorii instanței supreme au înregistrat cererea procurorul de la DNA Ploiești, Mircea Negulescu suspendat din magistratură după apariția mai multor interceptări telefonice în care acesta se adresa superiorilor săi cu apelativul ”Zdrență” care a contestat suspendarea sa de către Inspecția Juridică a CSM. Pe de altă parte, membrii CSM vor decide, în ședința din 23 martie, asupra cererii de demisie a procurorului Mircea Negulescu, scrie evz.ro.

”Inspecţia Judiciară a solicitat suspendarea din funcţie a fostului procuror de la DNA Ploieşti, Mircea Negulescu. Decizia vine în urma scandalului provocat de o înregistrare audio apărută în spaţiul public în care magistratul folosea apelative jignitoare la adresa procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Ionuţ Botnaru, dar şi la adresa unor foşti colegi din cadrul aceleiaşi structuri de Parchet. “Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice faptul că, în cursul după-amiezii de azi, 17 februarie 2017, la Consiliul Superior al Magistraturii a fost înregistrată Nota Inspecţiei Judiciare cu propunerea de suspendare din funcţie a domnului NEGULESCU MIRCEA, în prezent procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, pentru soluţionare în raport de dispoziţiile art. 52 alin. (1) din Legea nr. 317/2004, republicată”,  se arată într-un comunicat pubicat pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii.

Mircea Negulescu a demisionat din funcţia de procuror DNA, după ce soţia unui inculpat, trimis în judecată într-un dosar de evaziune fiscală şi urmărit penal într-un dosar de şantaj, a difuzat o convorbire telefonică pe care a purtat-o cu magistratul.

Citește și: Procurorul Mircea Negulescu şi-a dat demisia din DNA

 

LĂSAȚI UN MESAJ