Propunere de pedeapsă în R. Moldova: Șoferii care sunt prinși beți la volan, obligați să lucreze la morgă

71

Șoferii care sunt prinși în stare de ebrietate la volan ar putea fi obligaţi să lucreze la morgă. Cu această propunere a venit Inspectoratul Național de Probațiune din Republica Moldova, care speră că anume în acest mod îi va responsabiliza pe șoferi.

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, este de părere că prin acest tip de pedeapsă șoferii vor conștientiza consecințele produse sub influența alcoolului, care au un grad sporit de gravitate.

Ministrul susține că șoferii moldoveni care au fost prinși beți la volan, să fei puși să lucreze la morgă pentru a primi o lecție de viață.

”Optez ca polițiștii noștri să fie mai puțin vizibili, dar închipui-ți-vă că într-o zi deconectăm toate semafoarele din Chișinău și nu va fi niciun polițist… Din contul respectului față de șoferi, nu cred că va ieși ceva. Lumea nu se respectă în trafic, nu cedează reciproc, dar și iresponsabilitatea oamenilor care-și pun în pericol viața loc, cât și a altor participanți la traficul rutier.

Metoda represivă nu va aduce rezultatul pe care ni-l dorim, am văzut și experiențele altor state, atunci când șoferii care sunt prinși beți la volan, ar putea fi obligați să lucreze la morgă. Ei văd cadavrele celor morți în accidente rutiere… este poate o lecție pentru cei care nu sînt conștienți de consecințe. Cu certitudine, vă spun că oamenii totuși o să se deprindă. Noi am început cu angajații Inspectoratului Național de Patrulare, atunci cînd cineva prezintă o legitimație, este un funcționar, el va fi pedepsit mai dur decît oamenii simpli”, a spus Alexandru Jizdan, potrivit timpul.md

LĂSAȚI UN MESAJ