PSD a câștigat alegerile locale parțiale în localități din Teleorman

82

Partidul Social Democrat (PSD) a câștigat alegerile locale parțiale pentru funcția de primar în trei localități din Teleorman, în care foștii primari au fost declarați incompatibili de Agenția Națională de Integritate. Conform Agerpres, în toate cele trei localități, diferența de scor între învingători și restul candidaților a fost mare.

„Rezultatul a fost foarte bun. Am câștigat în toate cele trei localități. De mâine trebuie să ne apucăm de treabă în toate cele trei localități. A fost o diferență de scor semnificativă. A fost o diferență foarte mare la Poeni. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ și să ne facem treaba în continuare. Nu contează diferența de scor, ci faptul că cei trei, Doru Slobozeanu de la Cervenia, Dănuț Botescu de la Poeni și Iulian Olteanu de la Salcia trebuie să își desfășoare activitatea cum trebuie și să rezolve problemele cetățenilor”, a declarat Dănuț Cristescu, directorul de campanie al PSD.

După înfrângerea de la Deva, unde primăria a fost câștigată de candidatul PNL Florin Oancea, PSD-ul și-a consolidat poziția în județul de origine al liderului partidului, Liviu Dragnea.

Conform numărătorii paralele, PSD a obținut peste 70% în două din cele trei localități din Teleorman în care s-au organizat alegeri locale parțiale pentru funcția de primar.

Dintr-un total de 2.489 de alegători, în comuna Cervenia s-au prezentat la urne 1.511 persoane cu drept de vot. PSD a obținut 70,6%, iar PNL 26%.

În comuna Poeni, 1.476 de persoane, dintr-un total de 2.340, și-au exercitat dreptul de vot. Partidul Social Democrat a câștigat alegerile cu 79,48%, în timp ce PNL a obținut 7,28%.

În localitatea Salcia, 1.489 de cetățeni, din cei 2.159 așteptați la urne, au votat. 56,5% dintre aceștia au ales PSD, iar alți 38,4% au ales PNL.

În urma alegerilor, Doru Slobozeanu este noul primar al comunei Cervenia, Dănuț Botescu este noul edil al comunei Poeni, iar Iulian Olteanu a câștigat primăria Salcia.

Județul Teleorman s-a situat pe primul loc pe țară ca număr de localități în care au loc alegeri locale parțiale pentru primari, după ce foștii edili au fost declarați incompatibili de ANI.

LĂSAȚI UN MESAJ