Q Clinic a lansat Juvéderm VOLITE, un produs destinat să îmbunătăţească calitatea pielii cu un singur tratament

1677

Clinica de estetică medicală Q Clinic este un centru integrat de terapii ale pielii, în care există toată gama de tehnologii care se adresează problemelor de piele, de la chirurgie plastică, estetică, probleme de dermatologie, remodelare corporală, nutriţie, oxigen-ozonoterapie, medicină anti-aging şi estetică minim invaziva. În plus, clinica dispune de una dintre cele mai dotate săli de operaţie din ţară, cu tehnologie de ultimă ora, care reduce foarte mult riscurile intervenţiilor chirurgicale şi micşorează perioada de recuperare.

În cadrul evenimentului Medicină Muzică Artă, Dr. Adrian Avram, CEO al Q Clinic ne-a reamintit cât de importantă este pielea noastră, piele pe care tindem să o considerăm doar o oglindă care ne reflectă stilul de viaţă din interior şi exterior. De fapt, ea este un indicator al sănătăţii noastre emoţionale. ”Când pielea noastră arată bine, ne simţim extraordinar”, iar produsul Juvéderm VOLITE este menit să îmbunătăţească calitatea pielii.

”Astăzi lansăm un produs nou pentru calitatea pielii. Foarte multă lume este preocupată de aspectul exterior, cum arătăm, pierdem volum la faţă, ne apar ici-colo nişte riduri, dar foarte puţină lume se întreabă ce aport are calitate pielii în frumuseţea pe care o avem. Una din necesităţi ar fi să ne îmbrăcăm. De câte ori pe an ne cumpărăm îmbrăcăminte? Probabil că în fiecare anotimp ne cumpărăm câte ceva, iarna purtăm ceva, vara purtăm altceva şi investim. Cât investim în această îmbrăcăminte? Câteva zeci de lei? Nici vorbă! Îmbrăcămintea este destul de scumpă şi investim mii de leu sau sute şi mii de euro.

Pielea este ca un fel de îmbrăcăminte , dar un lucru interesant – pielea este îmbrăcămintea noastră de zi cu zi, nu o schimbăm în niciun anotimp, o purtăm permanent şi este o haină extrem de interesantă. Pielea este cel mai mare organ din corpul nostru, are cam 1,52 mp, imaginaţi-vă câte haine au această suprafaţă, dar este extrem de specializată, are o grămadă de glande, vase sangvine, celule şi terminaţiile nervoase care ne permit acest simţ tactil. Este o îmbrăcăminte extrem de pretenţioasă şi permanentă, să nu uităm. Această piele o avem de cânt suntem tineri şi până când încet, încet îmbătrânim.

 

 

Cât investim în pielea noastră?

Investiţi în pielea voastră la fel de mult cât investiţi în haine? Toate studiile arată că de fapt investim mai mult în haine pe care poate le purtăm doar la o ocazie, un eveniment într-un anotimp, dar practic nu investim la fel de mult în pielea noastră care este de fapt o haină permanentă.

Un lucru interesant este calitatea pielii. Când ne uităm în oglindă şi vedem că ne-au apărut nişte riduri, că am pierdut volum, dar poate mai puţin ne uităm la calitatea pielii, strălucirea ei şi este foarte interesant că într-un studiu efectuat pe peste 7.000 de femei, peste 50% au afirmat că de fapt că una dintre caracteristicile frumuseţii pe care o avem este această calitate a pielii, iar majoritatea au fost de acord că numărul 1 în terapiile pentru calitatea pielii este acest acid hialuronic care de fapt îl avem în piele.

Interesant că în unele culturi şi ţări cum este Arabia Saudită, Franţa, Canada pune accentul mai mult pe sănătatea pielii, spun că este mai importantă şi nu neapărat pe aspectul de piele tânără cum pun accent în Asia sau în alte ţări din America de Sud. Însă, toată lumea este de acord că, calitatea pielii constă în culoarea ei şi culoarea care poate fi afectată de puncte de pigment, roşeaţă, de textura ei, porii pe care îi avem, ridurile fine care ne apar şi bineînţeles de elasticitatea ei care încet, încet o pierdem după vârsta de 35 de ani.

În clinici ca acestea veniţi să faceţi tratamente diverse, peelinguri, microdermabraziune, tratamente cu radiofrecvenţă sau chiar tratamente mult mai agresive cum ar fi tratamentele laser pentru a ne corecta cele trei caracteristici: elasticitatea, culoarea şi textura pielii. Însă este foarte interesant că toate aceste îmbunătăţiri se pot face cu acest produs, un acid hialuronic care nu este injectat pentru volum, ci este injectat pentru calitatea pielii, practic este injectat în toată zona în care vrem să îmbunătăţim calitatea pielii – acesta este produsul Juvéderm VOLITE”, ne prezintă Dr. Adrian Avram.

injectare live

Juvéderm VOLITE, produs destinat să îmbunătăţească calitatea pielii

Mai multe date şi studii despre acest produs ne-a prezentat doamna Dr. Aura Otava.

”Juvéderm VOLITE este un produs care se adresează calităţii pielii, el a fost conceput pentru a uniformiza depresiunile superficiale de la nivelul pielii şi aici vorbim de ridurile fine (nu de ridurile de expresie), de gradul de hidratare şi elasticitate. El se injectează intradermic la nivelul întregii feţe pentru că vorbim de o îmbunătăţire a texturii pielii. Prin urmare, pentru studiile care s-au făcut pentru acest produs VOLITE au cuantificat calitatea pielii care a fost definită prin gradul de hidratare, elasticitate şi netezirea texturii pielii.

 

Cui i se adresează acest tratament?

Cei care sunt mai tineri au indicaţii pentru acest tratament în vederea rezolvării problemelor de textură şi neregularităţi date de vârstă, acnee şi alte probleme legate de vârstă. În aceeaşi măsură şi pacienţii vârstnici, chiar şi peste 70 de ani pot să aibă un mare beneficiu, mai ales că, capacitatea pielii pentru a-şi menţine gradul de hidratare cu înaintarea în vârstă scade semnificativ.

Pentru toate cele trei criterii care definesc calitatea pielii (elasticitate, culoare şi textură) ave, dovada unor studii. Rezultatele sunt maxime după trei luni de la injectare şi se menţin la aproximativ aceleaşi valori până la 9 luni. Studiile au fost făcute până la 9 luni, posibil că ele pot merge mai mult de atât, dar pentru atât avem dovezi în certificate.

O altă întrebare pe care şi-o pun pacienţii e dacă reuşim cu această injectare VOLITE să îmbunătăţim netezirea texturii pielii? Pentru aceasta s-a folosit o scală care evaluează gradul de rigurozitate a pielii, este o scală standard şi care prezintă patru grade de severitate, iar în studii au fost incluşi cei cu stadiile 2 şi 3 de severitate. Rezultatul a fost maxim în prima lună, a fost o valoarea semnificativă până la şase luni şi într-un procent important s-a menţinut până la nouă luni.

Întrebarea care ne vine prima dată în minte când auzim de un acest gen de produs: cât timp se menţin rezultatele? Cu toţii am auzit de acei radicali liberi care sunt duşmanii principali ai unei îmbătrâniri generale a organismului şi ne luptăm cu tot felul de diete cât mai sănătoase pentru a menţine aceşti radicali în anumite valori. S-a demonstrat pe studii că Juvéderm VOLITE, comparativ cu alte produse de injectare cu acid hialuronic are cea mai bună rezistenţă la aceşti radicali liberi. S-a evaluat inclusiv gradul de satisfacţie al pacienţilor la 9 luni, iar beneficiul cel mai mare începe să se observe după 1 lună de zile de la injectare şi se menţine inclusiv la 9 luni. Prin urmare, putem să spunem pacienţilor că Juvéderm VOLITE este un produs destinat să îmbunătăţească calitatea pielii cu un singur tratament efectuat la 9 luni de zile care îmbunătăţeşte hidratarea şi gradul de satisfacţie al pielii la pacienţilor.

 

O întrebare cheie – Cât e de sigur acest produs?

S-a evaluat şi acest aspect, iar din toţi pacienţii incluşi în studii, niciun pacient nu a înregistrat efecte adverse majore. Cele mai multe efecte adverse au fost legate de injectarea în sine, sunt riscuri pe care le presupune orice injectare. Prin urmare, vorbim de un produs care are efecte adverse uşoare şi moderate şi are un profil de siguranţă similar cu celelalte produse pe bază de acid hialuronic injectabile din gama Juvéderm.

 

Avem nevoie de mai multe tratamente de injectare cu VOLITE?

Comparativ cu alte produse care au acelaşi scop de îmbunătăţire a calităţii pielii, protocolul pentru VOLITE este mult mai simplu, celelalte produse au nevoie de injectări repetate, de obicei trei tratamente la interval de 1 lună şi cu o durată de 6 luni, iar în cazul VOLITE vorbim de un tratament cu rezultate semnificative până la nouă luni de zile. Prin urmare, tratamentul cu Juvéderm VOLITE oferă pacienţilor îmbunătăţirea calităţii pielii, creşterea gradului de hidratare, un grad mare de satisfacţie a calităţii pielii până la 9 luni şi cu un profil bun de siguranţă.

În concluzie, avem în arsenal un produs nou care este un produs medical bazat pe dovezi care ne permite să asigurăm, să ajutăm pacienţii să obţină o refacere a pielii din straturile profunde spre superficial”, a explicat Dr. Aura Otava.


Medicină Muzică Artă

În cadrul evenimentului, Dr. Adrian Avram ne-a prezentat (şi explicat) live injectarea produsului Juvéderm VOLITE. Ca noutate, s-a folosit un dispozitiv pentru atenuarea durerii, un dispozitiv care creează vibraţii pe piele şi practic scade gradul de sensibilitate.

După prezentarea live, am asistat la un recital vocal instrumental cu Baritonul Florin Estefan – Opera din Cluj, acompaniat de pianista Larisa Pentea. În cadrul evenimentului ne-a fost prezentată colecţia de tablouri intitulată Incursiuni ale artistului plastic Vera Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ