Reacția ministrului Justiției după dezvăluirile despre Kovesi: Sesisez Inspecția Judiciară

74

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că va sesiza Inspecția Judiciară din CSM, după apariția înregistrărilor cu șefa DNA cerând unui procuror să ajungă la premierul Grindeanu.

„Mâine dimineață (n.r. 19.06) voi sesiza inspecția judiciară în legătură cu afirmațiile apărute în spațiul public referitoare la solicitarea dnei L.C. Kovesi de a se ajunge la premierul S. Grindeanu !”, a scris Toader pe Facebook.

Reacția sa vine după ce România TV a prezentat o înregistrare în care se aude cum Laura Codruța Kovesi, procuror-șef al DNA, îi cere procurorului Uncheșelu să „ajungă la domnul premier”, Sorin Grindeanu, în dosarul privind retrocedări de imobile din Timișoara, de pe când actualul șef al executivului era viceprimar.

„Uncheşelu, știţi ce-mi doresc: să „decapaţi” instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea”, sunt vorbele care se aud pe înregistrare. 

Inspecția Judiciară este organismul din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii care analizează toate sesizările contra procurorilor și judecătorilor și, în urma anchetei, propune sancțiuni.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ