S-a trezit cu podoaba capilară smulsă de către cumnat! Acesta era furios pe ea fiindcă fusese citat la un proces

182

Maria Păcurar povesteşte luni, 17 iulie, pe coridoarele I.M.L. Cluj, că în seara precedentă a fost victima unei agresiuni venită tocmai din partea cumnatului său, Mircea, supărat că a ajuns să fie citat într-un proces în care era ea implicată. „Mă porţi pe drumuri” – i-a spus acesta, pe o stradă din Aghireşu-sat şi apoi a luat-o de păr, trântind-o la pământ, iar când a luat mâna de pe ea insul s-a trezit cu un pumn din podoaba capilară a femeii. Acum acesta este cercetat de poliţie pentru loviri şi alte violenţe.


Femeia aşteaptă, bătută şi abătută, să fie invitată în cabinetul de consultaţii al I.M.L. Cluj. Ţine în mână un pliculeţ  de plastic în care se află o parte din podoaba sa capilară, smulsă de către năbădăiosul ei cumnat, şi-mi explică apoi că mult mai mult păr a rămas la el în mână, după ce-a trântit-o la pământ – dar n-a reuşit să-l recupereze . „Aseară veneam spre casă cu cele trei văcuţe când, pe uliţă, a apărut Mircea, cumnatul meu. Acesta s-a răstit urât la mine reproşându-mi de ce-l port pe la Huedin cu procesul pe care-l am cu o vecină. I-am spus că nu eu l-am convocat, ci poliţia, dar acesta nici n-a vrut să mă asculte şi mi-a smuls părul din cap, nu înainte de a mă pune la pământ şi a-mi croi câteva scatoalce. Cu câteva luni în urmă am fost bătută de un bărbatul unei vecine pentru o vacă de-a mea, la acuza acesteia c-aş fi lăsat animalul pe păşunea ei. Eu m-am apărat, am dat şi eu, dar nu am depus plângere pentru loviturile primite, în schimb ea a făcut-o – aşa că acum sunt chemată la tribunal”, explică, supărată, femeia. Este poftită apoi în cabinetul de consultaţii, de unde se întoarce cu un certificat în care medicii i-au recomandat între şapte şi opt zile de îngrijiri. Însă, înainte de a părăsi sediul I.M.L. femeia îmi mărturiseşte că, din fericire, şi-a păstrat câteva fotografii cu imaginea ei după ce a fost bătută, aşa că nu a fost luată  chiar pe neaşteptate, fiind pregătită să se înfrunte cu vecina în justiţie. „Toate ca toate, mă aşteptam la orice, numai din partea cumnatului nu mă aşteptam la un asemenea gest. Acum sunt obligată să fac plângere împotriva lui şi, din păcate să mă judec şi cu el”, explică femeia în vârstă de 52 de ani, după care părăseşte sediul I.M.L.

“La data de 18 iulie a.c., la Postul de Poliţie Aghireşu, s-a prezentat o femeie de 52 de ani, care a înaintat o sesizare scrisă, în care preciza că, la data de 17 iulie a.c., în jurul orei 20:00, în timp ce se afla în localitatea Aghireşu, a fost agresată de un bărbat. În cauză poliţiştii desfăşoară investigaţii pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, ag. şef adj. Adrian Ştefan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ