Șefii Cemacon vor primi acțiuni în valoare de 1,5 milioane de lei

109

În ședința acționarilor Cemacon, care va avea loc peste două zile, se va supune la vot majorarea capitalului social cu 2,46 mil. lei prin emisiunea de acţiuni noi cu o valoare nominală de 0,1 lei/acţiune.

„Acţiunile nou emise vor fi subscrise prin compensarea creanţelor în valoare totală de 2.465.038 lei deţinute de Liviu Stoleru, director general al societăţii, respectiv Daniel Sologon, director financiar al Societăţii”, se arată în convocatorul companiei cu 61 mil. lei capitalizare.

Compania vrea să desfăşoare o ofertă publică de cumpărare a propriilor acţiuni pentru maximum 2,9 milioane de unităţi la o valoare care nu poate fi mai mică decât 0,3498 lei şi mai mare de 0,54 lei. Valoarea acţiunilor proprii dobândite nu poate depăşi 1,57 mil. lei. Tranzacţia poate avea ca obiect doar acţiuni integral liberate.

Operaţiunea de dobândire a propriilor acţiuni are ca obiect alocarea către directorii societăţii a tuturor acţiunilor proprii dobândite. Ieri o acţiune CEON se tranzacţiona la 0,518 lei, în scădere cu 3% faţă de şedinţa precedentă.