Șemineul este tot mai căutat de români ca sursă de căldură pentru sezonul rece!

186

Cum iarna se apropie cu repeziciune, cei mai mulți dintre noi,  ne gândim nu doar la cum să ne menținem casa călduroasă, ci și la cum să salvăm câțiva bani din factura la căldură, pentru că ştim că factura la gaz este din ce în ce mai mare, iar noi trebuie să plătim din ce în ce mai mult pentru încălzire. Pentru asta trebuie să ne pregătim încă de acum sistemele de încălzire şi să alegem cele mai bune şi mai ieftine surse de încălzire. Știai că șemineu a început să fie din ce în ce mai ales ca principală sursă de încălzire?

Chiar dacă atunci când ne gândim la un șemineu ne vine în minte imaginea focului și trosnetul lemnelor din casa bunicilor de la țară sau ne aducem aminte de mâncarea pe care ne-o pregătea bunica și de cana de ciocolată caldă care ne aștepta când ne întorceam de la săniuș, astăzi șemineul are mult mai multe funcții decât avea odinioară. Știai că acum șemineul are puterea să încălzească și apa menajeră? Sau că există șeminee care nu au nevoie de coș de fum pentru că folosesc drept combustibil bioetanolul? Iar pe lângă focare seminee clasice, astăzi pe piață găsim chiar și șeminee electrice sau moderne.

Și așa cum orice lucru este îmbunătățit constant pentru că oamneii au cerințe din ce în ce mai pretențioase, iar producătorii trebuie să fie în pas cu tot ce este nou, și la capitolul șeminee lucrurile stau astăzi altfel. Multă lume alege acum să își construiască un șemineu doar ca obiect impunător de decor din locuința lor, dar la fel de multă lume alege un șemineu ca să fie sursa principală de căldură din locuința lor. Și sunt foarte câștigați cei care fac astfel de alegeri, pentru că se bucură atât de atmosfera pe care șemineul are puterea să o creeze, de un minunat obiect de decor, de căldură, de lumină atunci când electricitatea nu funcționează, dar cel mai important, de facturi mult mai mici la întreținere!

Chiar dacă îl asociezi cu interioarele clasice, şemineul se integrează la fel de bine şi într-un decor fusion, modern sau futurist. Prezenţa lui într-un decor dominat de culori reci este cu atât mai binevenită, creând senzaţia de căldură şi intimitate. Printre materialele folosite la fabricarea finisajelor pentru şemineuri se numără marmura, granitul şi travertinul, disponibile într-o gamă largă de culori şi nuanţe, rezultatele finale putând fi comparate cu adevărate opere de artă. Cea mai recomandată este utilizarea pietrei naturale, deoarece aceasta rezistă la ciclurile de încălzire/răcire.În ceea ce priveşte finisajul, există două opţiuni: personalizat sau prefabricat. Modelele de şemineuri prefabricate sunt foarte diverse, satisfac cele mai exigente cerinţe estetice şi au avantajul producţiei automatizate: calitate la preţuri accesibile.

Tot mai mulți români optează pentru alegerea unui șemineu pe lemne pentru locuințele lor. Stilul, farmecul și eleganța pe care o aduce încăperii, dar și faptul că reprezintă o sursă reală de încălzire, alternativă sau dependentă, sunt principalele aspecte ale alegerii unui astfel de model.

Dacă și tu vrei să te bucuri de acum de beneficiile unui șemineu apelează cu încredere la seminee bacau, parte a grupului Pefoc.ro, indiferent că vrei un șemineu pe lemne, un șemineu bio sau pe gaz, o sobă sau un semineu centrala, accesorii pentru șeminee, coșuri de fum profesionala, consiliere gratuită, dar și transport gratuit oriunde în România.

LĂSAȚI UN MESAJ