4 reprezentanti ai Slow Food Cluj Transilvania vor participa, intre 29 iunie si 1 iulie 2012, la Academia Bulgara de Stiinte din Sofia, la a doua intrunire a retelei Terra Madre din peninsula balcanica. Peste 23 de delegati si 20 de observatori romani sunt membri ai celor 12 organizatii Slow Food din tara noastra. Participarea Romaniei este finantata de Fundatia Soros, prin programul East Partnership Beyond Borders.
Lansata in 2010 la Sofia, Terra Madre Balkans uneste pentru prima data comunitati de hrana din mai multe tari ale aceleiasi regiuni, cu scopul de a stabili strategii comune de recuperare si promovare ale traditiilor si mostenirii rurale. Tarile balcanice au traditii culinare comune si conditii socio-economice similare, ceea ce inlesneste dialogul intre participanti.
Temele acestei intruniri sunt Politica Agricola Comuna a Uniunii Europene si oportunitatile sau dificultatile pe care le intampina micii producatori, atat in tarile membre, cat si in statele nemembre ale Uniunii Europene. La discutii vor participa 150 de delegati din 10 tari: Albania (15 reprezentanti), Bosnia si Herzegovina (14), Bulgaria (45), Croatia (8), Grecia (5), Kosovo (3), Macedonia (20), Romania (23), Serbia (10) si Turcia (10).
Producatorii romani vor participa la targul deschis incepand cu dupa-amiaza zilei de sambata, cu o selectie de produse traditionale intre care turta dulce cu miere (Bontida), branzeturi de oaie cu ardei si busuioc (judetul Cluj), dulceturi (zona Tarnava Mare), branza de burduf (zona Montana a Bucegilor) si dulceata din ceapa rosie de Aries (Valea Ariesului).
Slow Food Cluj Transilvania va fi reprezentat de:
• Pasc Marioara (60 ani, Turda) producator de branzeturi de oaie: cas simplu, cas cu ardei rosu si verde, branza de burduf cu busuioc si boia de ardei dulce, telemea sarata, urda dulce;
• Rigo Katalin Blanka (17 ani, Bontida) producator de turta dulce cu miere, preparata dupa vechi retete de familie;
• Rosca Claudia Rita, coordonator de proiecte la Slow Food Cluj Transilvania
• Rosca Larisa Ioana, 23 ani, voluntar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.