Federația SHARE Cluj-Napoca în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca anunță un proiect special dedicat încurajării lecturii. În perioada 4-7 iunie 2015, toți cetățenii care circulă cu mijloacele de transport în comun din municipiu beneficiază de gratuitate la călătorii dacă citesc o carte în autobuz, troleibuz sau tramvai.

Mai citește și:

Lotul” WALTER, încă o lună de arest. Profesor UBB și alți 17 inculpați, trimiși în judecată

Proiectul face parte din seria acțiunilor desfășurate sub egida Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului și dedicate comunității clujene. La începutul anului, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, tinerii din echipa “Cluj 2015” au afișat în autobuzele din municipiu diverse citate din autori clasici și contemporani, în cele cinci limbi oficiale ale Capitalei Europene a Tineretului. În parteneriat cu inițiativa “Cărțile pe față”, voluntarii Federației SHARE au distribuit mii de semne de carte cu mesajul “Dacă așteptai un semn să citești o carte, acesta este semnul”.

Prin demersul de la acest sfârșit de săptămână, tinerii urmăresc să promoveze lectura, dar și evenimente specifice dedicate celor care iubesc cartea. Astfel, Federația SHARE Cluj-Napoca invită clujenii la Săptămâna Festivă a Cărților (4-7 iunie 2015) și la cluburile de lectură “Vocea cititorului”, ce se desfășoară în fiecare miercuri din luna iunie la Grădina Botanică din Cluj-Napoca.

Votează în topul avocaților:

AVOCAȚI din CLUJ. Votează-ți favoritul! CLUJUL ALEGE

6 COMENTARII

  1. Si se vor da teste in fiecare statie ? controlorii ne vor intreba 3 chestii din carte? amenzile se dau in teme pentru acasa ? daca am 2 sacose si un copil in brate ce fac? imi printez cartea pe copil ? banii vor veni in buget imediat ce citesc eu cartea ? voi cumpara cartile de la Primarie ?reducerea se aplica si daca citesti aceeasi carte de mai multe ori ?

    • În loc să vă bucurați, căutați nod in papură. Hai că nu vă pică mânuțele dacă deschideți o carte.
      Iar pentru cei cu două sacoșe și copil în brațe, considerați că această călătorie este unul dintre sacrificiile făcute pentru copil. Că pe lângă toate celelalte pe care le facem (în mod normal) pentru ei, asta nu e mare lucru.
      Românul, dacă nu poate beneficia de o gratuitate, se simte furat. Nu, dom’le! Normal e să plătești. Dacă ai o posibilitate să călătorești gratis, bucură-te! Cine știe, poate îți place cartea și o mai citești și acasă, sau după weekend, sau Doamne ferește, te mai apuci de încă una și înveți ceva. Dacă chiar nu vrei, nici așa n-ai de ce să te plângi, pentru că nu s-a schimbat nimic pentru tine: tot doi lei dai pe o călătorie.
      Aș putea să mă plâng și eu, pentru că nu sunt din Cluj, că la noi nu de ce se face așa ceva, că oricum am abonament (preplătit, normal) și degeaba citesc în fiecare zi, că atunci când e aglomerație, abia poți să te ții în picioare, cum să mai citești. Că alocațiile copiilor s-au mărit prea târziu și prea puțin, că e prea cald, că plouă prea mult, că marea e prea departe și prea murdară, că am deviat prea mult.
      La subiect: mi se pare un proiect excelent. Felicitări pentru idee și pentru realizare.
      Sănătoși să fim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.