Abuzurile curg lanț în Consiliul Local Dej. Primarul Morar Costan(PSD) a pus pe ordinea de zi după doi ani jumate votarea consilierului local Traian Mureșan, ales în 2012, care în același an și-a câștigat definitiv și irevocabil în instanța dreptul.  În schimb, Costan nu a trecut pe respectiva hotărâre și jurământul lui Mureșan fiind pasibil de abuz în serviciu în formă continuată. Pe deasupra că după doi ani de la o sentință definitivă și irevocabilă  se pune în aplicare, aceasta nu se pune până la capăt pentru că Traian Mureșan nu a fost lăsat să depună jurământul. Acest abuz contravine Legii 215/2001, legea administrației publice locale, dar și legii 393/2004. Practic, municipiul Dej are 20 de consilieri locali, deși legea prevede strict să fie 19 consilieri, deși Traian Mureșan nu are ”puterile” unui consilier local.

Primarul Morar Costan și consilierii locali sunt cercetați într-un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca pentru abuz în serviciu. Procurorul de caz, Laura Grădină, ar trebui să se autosesizeze asupra faptelor comise de aceleași persoane care sunt vizate în dosar, nerespectarea hotărârii definitive și irevocabile a instanței, care a statuat că Traian Mureșan să fie repus în postul de consilier local.

Traian Mureșan a declarat de la ieșirea din Consiliu Local, după ce nu a fost lăsat să depună jurământul, că Morar Costan poate fi arestat în următoarele zile.

Citește pe aceeași temă și:

Primarul Dejului, Morar Costan, suspect pentru că nu a respectat hotărârile irevocabile

Legile încălcate de Costan Morar și Consiliul Local Dej

Legea 215/2001

Art. 34.
(1) Consilierii ale caror mandate au fost validate depun in fata consiliului local urmatorul juramant in limba romana: „Jur sa respect Constitutia si legile tarii si sa fac, cu bunacredinta, tot ceea ce sta in puterile si priceperea mea pentru binele locuitorilor comunei „.. (orasului, judetului). Asa sa-mi ajute Dumnezeu!”
(2) Consilierii care refuza sa depuna juramantul sunt considerati demisionati de drept.
(3) Juramantul poate fi depus si fara formula religioasa.

 

Legea nr. 393 din 2004

Art. 6
(1) Consilierii validati intra in dreptul deplinei exercitari a mandatului de la data declararii ca legal constituit a consiliului din care fac parte, potrivit Legii nr. 215/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Validarea mandatului de consilier se face prin votul deschis al majoritatii consilierilor prezenti. Persoana al carei mandat este supus validarii nu participa la vot.
(3) Consilierii validati dupa sedinta de constituire a consiliului intra in exercitiul mandatului de consilier dupa depunerea juramantului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.