Dosarul prin care procurorii DIICOT cer arestarea lui Ioan Opre a ajuns dupa noua zile la Curtea de Apel Cluj, iar cel mai probabil dosarul va fi judecat abia dupa 10 de zile. De la magistratul Daniella Berbecariu, la inculpatul Ioan Opre, si chiar la procurorul DIICOT Ioan Lumperdean, toata lumea pare sa traga de timp in acest dosar. Daca magistratul de la Tribunalul Bistrita-Nasaud a motivat abia in sase zile sentinta, procurorii DIICOT au facut sentinta in doua zile, iar Ioan Opre a facut contestatie la doua zile dupa darea sentintei.
Conform codului de procedura penala recursul trebuia judecat in maxim 48 de ore si nu in 240 de ore. Sefia Curtii de Apel Cluj a fost anuntata despre aceasta intarziere de reporterii Gazeta de Cluj, iar oficialii CA Cluj au spus ca vor comenta situatia dupa ce contestatia va fi judecata.
Ioan Opre este acuzat de proxenetism de procurorii DIICOT.
CE SPUNE LEGEA
Art. 204
Calea de atac împotriva încheierilor prin care se dispune asupra măsurilor preventive în cursul urmăririi penale
(1) Împotriva încheierilor prin care judecătorul de drepturi şi libertăţi dispune asupra măsurilor preventive, inculpatul şi procurorul pot formula contestaţie, în termen de 48 de ore de la pronunţare sau, după caz, de la comunicare. Contestaţia se depune la judecătorul de drepturi şi libertăţi care a pronunţat încheierea atacată şi se înaintează, împreună cu dosarul cauzei, judecătorului de drepturi şi libertăţi de la instanţa ierarhic superioară, în termen de 48 de ore de la înregistrare.