Comuna Feleacu a refuzat să dea acordul celor de la Consiliul Județean Cluj pentru construirea unei rampe temporare de depozitare a deșeurilor. Situația este critică atâta timp cât în prezent nu se mai ridică deșeurile din județ. Motivul invocat de cei de la Feleacu este că nici un oficial din conducerea CJC nu a făcut un pas pentru un parteneriat ce trebuia realizat din 2012. Noul vicepreședinte a Consiliului Județean, Mihai Seplecan a participat astăzi la negocierile cu primarul din Feleacu. Acesta afirmă că cei din Feleacu nu vor discuta despre acordul pentru construirea rampei temporare nici în ședința ordinară a Consiliului Local din comună.
„S-a ajuns în situația semnalată de mine de acum un an de zile, din nefericire. Am fost astăzi prezent la întâlnirea pentru negocieri cu primarul din Feleacu. Aceștia au refuzat să ne dea acordul și nici nu vor vota mâine în ședință acest aspect. Aceștia doresc o ședință în oglindă: Consiliul Județean vs Consiliul Local. Motivul lor este că de cinci ani de zile sunt nemulțumiți de conducerea instituției județene. Mai exact, nimeni din conducere nu i-a contactat și nu au încercat să semneze un protocol cum era firesc între CJC și UAT Feleac pentru terenul ce ei l-au dat în administrare și care nu le-a adus nici un beneficiu financiar. Se simt acum ca niște soții înșelate ce nu mai au încredere în bărbați și nu ne vor lăsa să intrăm pe acel teren, până când ei nu vor trimite o foaie asupra ce decizii vor lua pe viitor cu privire la acest aspect ” declară Mihai Seplecan.
Varianta provizorie pentru care vor opta cei din CJC este pentru terenul de la Moldovenești ce are aviz de depozitare materiale toxice și ar mai avea nevoie de un aviz simplu de la cei de la Mediu. Până nu vor avea un loc de depozitare a deșeurilor, cetățenii județului Cluj vor rămâne cu gunoiul în fața caselor.