Răzvan Pop este ”turnatorul cheie” din dosarul Mită la CJ Cluj. Proba principală a DNA Cluj este ”omul reportofon.” În schimb, Răzvan Pop și-a depășit atribuțiile în acest caz. Turnătorul Pop avea mandat pentru a folosi ”aparatura de înregistrat” a DNA Cluj pentru Horea Uioreanu, fostul președinte al CJ Cluj, conform unor surse juridice. Dar Răzvan Pop a încercat cu acea aparatură să înregistreze pe toată lumea: colegi, oameni de afaceri, alte persoane publice. Și nu numai că i-a înregistrat, ci i-a și provocat să spună diverse chestii, încălcând astfel legea. Una dintre persoanele înregistrate fără mandat de către Răzvan Pop este Ioan Oleleu, vicepreședintele CJ Cluj. Sper că nu ne bănuiți că îi luăm apărarea lui Oleleu, doar că Răzvan Pop a încalcat LEGEA și procurorii nu mai pot închide ochii. 

Mai mulți oameni de afaceri și politicieni din Cluj au fost înregistrați ilegal de către Răzvan Pop. Unii și-au dat seama că denunțătorul DNA încearcă ”să le facă o cheie”, alții nu.

Citeste pe aceeasi tema si:

Turnătorul Răzvan Pop o face pe şefa DNA Cluj, Elena Botezan, să ignore principiul oficialităţii

Răzvan Pop a dezvăluit informații care nu sunt destinate publicității

 

Instituția de fier în lupta anticorupție nu mai este condusă de ”Ioana D’Arc”, respectiv Elena Botezan, astăzi judecător la Curtea de Apel Cluj. Ci de Anca Mărincean, un procuror de caz activ, dar care are multe responsabilități care vin o dată cu funcția de conducere. Noul șef al DNA Cluj trebuie să urmărească cu atenție cazul ”Mită la CJ Cluj”, nu numai în ceea ce privește litera legii, ci și a spiritului ei. Mai precis, Anca Mărincean ar trebui să verifice informațiile pe care le publicăm în această anchetă, conform cărora Răzvan Pop ar fi înregistrat și provocat diverși oameni din Cluj. Pentru că nu avea mandat. Și vă dați seama ce grave prejudicii ar fi pentru DNA Cluj dacă un om care a semnat un acord cu procurorii ar fi încălcat dispoziițiile. Totuși, Răzvan Pop este un umil denunțător și nu este nici pe departe procuror la DNA Cluj.

Dosarul Mită la CJ Cluj se bazează în mare parte pe mărturia lui Răzvan Pop, care va trebui să spună și în fața instanței toate mârșăviile și ilegalitățile făcute de Horea Uioreanu. Dacă acesta se răzgândește și dosarul se șubrezește și din acest motiv procurorii DNA Cluj ar avea o argumnentație logică în a încerca să-l protejeze. Dar nu îndeajuns.

De fapt, Ioan Oleleu l-a chemat în garanție pe Răzvan Pop pentru niște acuzații pe care le-a făcut față de directorul societății Pază și Protecție, societate aflată în subordinea CJ Cluj. Oleleu spunea în octombrie 2013 că Adriana Sabou și-a trimis înaintașii pentru a-i oferi mită să o mențină în funcție. Vicepreședintele social-democrat al CJ Cluj nu a putut să dovedească afirmațiile făcute în fața instanței și l-a chemat în garanție pe Răzvan Pop. Răzvan Pop a mărturisit în fața magistratului de la Judecătoria Cluj-Napoca că DNA Cluj are o înregistrare cu Ioan Oleleu. Probabil făcea referire la o înregistrare ilegală făcută chiar de Răzvan Pop. În schimb, magistratul nu a acceptat acea probă spunând că ”să nu încurcăm civilul cu penalul.” Răzvan Pop nu a putut nici el să dovedească eventualul șantaj al Adrianei Sabou la adresa lui Ioan Oleleu așa că i-a chemat la rându-i în garanție pe Alexandru Negrea și Liviu Fuia, primul dintre ei spunând că nici nu o cunoaște pe șefa de la Pază și Protecție.

 

Mai multe despre Răzvan Pop puteți citi în numărul următor din Gazeta de Cluj.

 

Mai citește și:

EXCLUSIV Răzvan Pop, artizanul căderii lui Horea Uioreanu

Valentin Tătar l-a recrutat pe Răzvan Pop

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.