Tineri, bătuţi „în serie” în discoteca dejeană „Casa de piatră”! Apoi, purtaţi pe drumuri de medici

4770

Bătăile se ţin lanţ în discoteca dejeană „Casa de piatră”! În noaptea de 28 spre 29 ianuarie, două scandaluri majore – total diferite unul de celălalt – au avut loc la un interval de numai câteva minute,  victime ale acestora ajungând  doi tineri din municipiu. Conform martorilor evenimentelor, nici patronul discotecii – dar nici angajaţii săi – n-au putut opri scandalul. De altfel şi acesta a avut probleme, anul trecut, după ce nişte interlopi din municipiu i-au pulverizat, în urma unui conflict, un jet de spray lacrimogen în faţă!

Cătălin, un tânăr de 23 de ani este primul dejean bătut în noaptea de sâmbătă spre duminică la populara discotecă. Acesta mărturiseşte, pe coridoarele I.M.L. Cluj, că duminică, în jurul orelor 1.30 dimineaţa, a fost atacat pe neaşteptate de nişte tineri pe care nu-i cunoaşte: „ Unul dintre ei m-a lovit cu un obiect contondent în ureche – un inel, ceva – şi apoi au zbughit-o din local. După câteva minute în care m-am mai liniştit dar, totuşi, cu sângele şiroind am fost lămurit de body-guarzii discotecii că agresorii au plecat, aşa că pot să mă deplasez şi eu acasă, în linişte. Dar, ajuns afară, ca să aştept salvarea pe care cineva o chemase, aceştia – pitiţi pe undeva – m-au luat la o nouă serie de lovituri, de data aceasta până mi-am pierdut cunoştinţa. M-am trezit doar când mă aflam întins pe o targă din Spitalul Municipal Dej, în timp ce medicii îmi acordau primul ajutor. Şi, culmea, după cinci minute a mai apărut un client al aceleiaşi discoteci, de data aceasta cu nasul rupt ”. Arată mai departe că poliţiştii, sosiţi şi ei la spital, după ce i-au luat o declarație l-au îndrumat spre I.M.L. Cluj, pentru certificatul medico-legal, pe baza căruia să facă plângere penală împotriva agresorilor. Curând tânărul este invitat în cabinet, de unde se întoarce cu un certificat în care i-au fost recomandate nouă zile de îngrijiri medicale.

Ca un făcut, în faţa lui apare chiar „camaradul” de suferinţă pe care-l întâlnise în spital, un tânăr de 28 de ani, la rândul său bătut în aceeaşi discotecă. La rândul său, acesta mărturiseşte că a fost victima furiei a doi militari angajați pe bază de contract la unitatea din Dealul Florilor, după ce se „frecase” de unul dintre ei, pe un coridor. Arată că n-a putut reacționa deloc fiindcă inșii respectivi l-au pocnit în nas,  mişeleşte, de la spate, așa că s-a trezit și el transportat la spital. Călin declară, mutându-și cu nervozitate centrul de greutate, de pe un picior pe altul, că se grăbeşte teribil fiindcă e nevoit ca a doua zi, marţi 31 ianuarie, să ia avionul spre Vest, ca  să ajungă la locul de muncă. Însă – după cum se va dovedi mai târziu – pentru el intenţia de a părăsi rapid ţara va rămâne un vis frumos: din diverse cauze medicale, Călin nu-şi va obţine certificatul care să ateste fractura de piramidă nazală suferită, decât joi 2, februarie, fiind nevoit între timp să facă patru drumuri între Dej şi Cluj-Napoca, inclusiv pe la diferite clinici clujene. Totul, pentru că medicii – de la Dej inclusiv cei de la clinica privată din Cluj la care omul s-a prezentat – n-au fost capabili să interpreteze o simplă radiografie, scriind mereu – negru pe alb – de o „suspiciune de fractură”, nu şi de o fractură certă, așa cum se prezintă situația în realitate. Iar miercuri – colac peste pupăză – legistul de la I.M.L. Cluj, cel care preluase cazul său se afla, independent de voinţa lui,  pe teren, la o urgenţă. Aşa că tânărului i-a fost eliberat un certificat provizoriu, pe care figurau doar opt zile de îngrijiri medicale, urmând ca a doua zi – cu un nou verdict, de data aceasta veridic – să obţină restul de zile prevăzute de lege într-o astfel de situaţie.

“În noaptea de sâmbătă spre duminică, în zona unui local public din Dej, a avut loc un conflict între mai multe persoane. Poliţiştii au intervenit la faţa locului pentru aplanarea conflictului.

La nivelul unităţii de poliţie au fost depuse două plângeri sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, faptă prevăzută de Codul penal”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

2 COMENTARII

  1. Ar trebui sa se faca ceva cu clubul acesta din dej numit casa de piatra,ori sa se inchida ori sa-si angajeze niste oameni de ordine hotarati acestia ce sunt acum sunt platiti degeaba

LĂSAȚI UN MESAJ