Tișe dă vina pe ploi și pe tulumbele pompierilor pentru lacul toxic de la Pata Rât

161

În condițiile în care Pata Rât arde câteva ore bune, șeful CJ Cluj emite un comunicat de presă în care apreciază că lacul toxic de la depozitul de gunoaie al Clujului a apărut din cauza ploilor și a pompierilor care au folosit în exces apa pentru singerea incendiilor care au apărut la rampa de gunoi.”

Având în vedere situația existentă la Pata Rât, în calitate de vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a solicitat Prefectului convocarea în regim de urgență a CJSU în vederea declarării stării de alertă la Pata Rât. Această solicitare este motivată de faptul că:

Studiile geo efectuate indică faptul că printre cauzele alunecărilor de deșeuri de la rampa veche de la Pata Rât se numără inclusiv ploile, apa infiltrată în decursul anilor precum și cantitățile semnificative de apă folosită la intervențiile de urgență ale I.S.U. pentru stingerea incendiilor spontane.

Apa acumulată în adâncimea rampei determină o creștere substanțială a cantității de levigat, fapt de natură a genera poluare cu efecte asupra stării de sănătate a populației.

În acest context, al creșterii cantității de apă acumulată acum, există riscul real ca aceasta să determine alte alunecări necontrolabile de deșeuri care pot afecta inclusiv centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca.

Scopul acestei solicitări oficiale este acela de a crea cadrul necesar pentru implicarea tuturor instituțiilor și autorităților statului în vederea rezolvării cât mai rapide și în condiții optime a problemei de la Pata Rât”, apreciază Tișe.

 

1 COMENTARIU

  1. Hauleou manca-ti-as! Intr-un an cu seceta majora, cā n-or avut harmasarii ce sā mānâncā sî gura lor, tu dai vina pe ploaie. Nu te simti asa…un pic penibil?

LĂSAȚI UN MESAJ