Turcia, din nou în alertă: Probleme mari pe reţelele de socializare din cauza Statului Islamic

134

Reţelele de socializare Twitter şi YouTube sunt puternic perturbate în Turcia după difuzarea online a unui clip al grupării Stat Islamic (SI) ce arată doi bărbaţi prezentaţi ca soldaţi turci care sunt arşi de vii, conform Turkey Blocks, relatează France Presse. Acest organism de supraveghere a funcţionării internetului în Turcia precizează pe site-ul său că YouTube, platforma de partajare de fişiere video deţinută de Google, şi reţeaua de socializare Twitter prezintă o încetinire puternică. Acesta a raportat, de asemenea, perturbări pe Facebook, în noaptea de joi spre vineri, după lansarea videoclipului SI. Până la sfârşitul dimineţii de vineri, internauţii din Turcia continuau să întâmpine dificultăţi în accesarea acestor reţele de socializare.

Potrivit Turkey Blocks, blocajul provine de la furnizorii de internet. „Fiecare stabileşte propriile controale, unii utilizatori pot fi parţial afectaţi sau evitaţi”, precizează organismul, care regretă, de asemenea, dificultăţile de acces la VPN şi la alte mijloace utilizate în general de către internauţi pentru a ocoli aceste restricţii de acces. Gruparea SI a difuzat joi seara un clip în care apar doi bărbaţi care se prezintă drept soldaţi turci luaţi ostatici de către jihadişti şi care sunt legaţi şi arşi de vii. Publicarea acestui film vine în timp ce Turcia, lovită în acest an de mai multe atentate atribuite SI, încearcă să captureze Al-Bab, un bastion al jihadiştilor din nordul Siriei, conform Agerpres.

Turcia este acuzată în mod regulat că limitează accesul la internet după anumite evenimente, cum ar fi atacurile teroriste sau, la începutul acestei săptămâni, asasinarea ambasadorului rus la Ankara de către un tânăr poliţist turc, aminteşte AFP.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ