Ultima şansă pentru păgubiţii Tower

1152

Acum 10 ani, Mihai Chezan a început trei proiecte imobiliare de scară mare în Cluj – River Tower, Tower Park şi Silver Tower, însă nici singurul proiect finalizat – River Tower – nu a fost predat ”la cheie”, ci cu apartamentele gata ipotecate. Mihai Chezan este considerat unul dintre cei mai mari escroci imobiliari din istoria Clujului. Prin ţepele Tower acesta a păgubit zeci de familii, luându-le banii de avans şi lăsându-i fără apartamente, în stradă. În urmă cu trei ani, Chezan a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru înşelăciune calificată, cu un prejudiciu de circa 6 milioane de euro.

 

Asocierea cu Dorin Bob

Sunt circa 100 de oameni care au plătit avansuri pentru apartamente în Tower Park, situat între OMV şi fostul magazin Billa, cu ieşire la Calea Floreşti. Singura lor şansă de a-şi recupera banii este aceea ca proiectul să fie terminat. În toamna acestui an, Chezan declara în presa locală că doreşte să readucă la viaţă proiectul din Mănăştur, ca o datorie faţă de persoanele care au plătit avansuri şi care nu şi-au mai recuperat banii. Astfel că Mihai Chezan s-a asociat cu Dorin Bob şi împreună cu un fond de investiţii american au planuri să salveze ansamblul imobiliar. Deşi au existat divergenţe între cei doi, Dorin Bob, prin Studium Green a reuşit să deţină 50% din acţionariat, iar 50% deţine LLC Carpathia.dorin bob

Dorin Bob a venit cu soluţia

Spre sfârşitul lunii decembrie, Dorin Bob a organizat o întâlnire cu persoanele păgubite din proiectul Tower Park şi le-a prezentat propunerea pentru realuzarea proiectului Tower din Mănăştur.

Prima variantă constă în mutarea clienţilor Tower în apartamente aparţinând ansamblului Tricolor SkyLine. bloc C sau echivalarea avansurilor plătite la proiectul TOWER în apartamente din ansamblul Tricolor SkyLine luând în considerare valoarea actuala a unui mp util construit in municipiul Cluj –Napoca 1.400- 1.500 eur/mp.

Dacă clujenii aleg echivalarea avansurilor plătite la proiectul TOWER în apartamente din ansamblului Tricolor SkyLine, bloc C, aceştia au de ales între apartamente individuale pentru clienţii care au achitat avansuri mari sau propuneri de grupare in apartamente comune a  clientilor care au achitat avansuri mici.

Aşadar, dacă clientul doreşte apartament în proiectul SkyLine Studium Green, etapele de parcurs vor fi următoarele: ridicare sechestu, retragere plangere penală, semnare antecontract cu Studium Green, achiziţionare active, USAMV, obţinere autorizaţie de construire. În primele trei etape, este implicat clientul, iar în ultimele trei, investitorul.

Dacă clienţii alege echivalarea avansurilor plătite la proiectul TOWER în apartamente din ansamblul Tricolor SkyLine, bloc C, Dorin Bob le-a propus un exemplu de calcul: avans client Tower = 50.000 euro, preţ/mp Bloc SkyLine = 1.400 euro/mp, echivalare avns 50.000:1.400=35.71 mp. În concluzie, clientul va primi un apartament cu suprafaţa cât mai apropiată de 35,71 mp. Preţurile nu conţin TVA, iar garajele subterane se vor vinde la preţul de 5.000 euro/ mp + TVA şi garajele supraterane la preţul de 3.000 euro/ mp + TVA.

mihai chezan trimitere

Varianta Tower Park

Totuşi, clienţii pot alege să rămână în apartamentele din Tower Park şi echivalarea avansurilor plătite la proiectul TOWER în aceleaşi apartamente din Blocul A Tower  sau mai mici. Dacă clientul alege varianta de a rămâne în Tower, etapele de parcurs vor fi următoarele: ridicare sechestru, retragere plângere penală, recunoaştere antecontract Tower, achiziţionare active, USAMV, obţinere AC. La fel ca şi în cazul anterior, în acest demers vor fi implicaţi atât clienţii, cât şi investitorii.

Pentru echivalarea avansurilor plătite la proiectul TOWER în apartamente din TOWER, avansul clientului va fi de 50.000 euro.

Pentru o bună comunicare, Dorin Bob propune întâlniri cu clienţii la sediul Studium Green, Cluj Napoca, str. Teodor Mihali 39-43, marţi şi joi între orele 15-18, începând cu 9 ianuarie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ