Un tren care circula pe ruta București – Cluj Napoca a luat foc

248

Mai mulți călători care au mers la sfârșitul săptămânii trecute cu trenul București – Cluj Napoca au fost martorii unui incident care le-ar fi putut pune în pericol viața.

Trenul Interregio a plecat din Capitală la ora 16.25, urmând să ajungă la destinaţie după 12 ore, via Filiaşi-Simeria. Potrivit călătorului care a reclamat incidentul, vagonul 2 al garniturii a fost cuprins de un fum gros imediat după Craiova, după aproximativ patru ore de la plecarea din Bucureşti. „Am oprit în gara Bibeşti (n.r. – judeţul Gorj), la aproape 20 de minute după ce eu şi alţi călători am sunat pentru a anunţa prezenţa fumului”, spune Marian Ivănel.

Oficialii CFR Călători spun că fumul a fost generat de „supraîncălzirea garniturilor de frână“. „În tren se aflau aproximativ 100 de pasageri. Incidentul a avut loc în apropierea staţiei CFR Bibeşti în jurul orei 20.56. Personalul feroviar a utilizat stingătoarele din dotare pentru prevenirea unui eventual incendiu. Trenul şi-a continuat drumul după aproximativ 25 de minute. A ajuns la destinaţie în condiţii de siguranţă cu o întârziere de aproximativ 100 de minute. Restul întârzierii a fost generat de sectoare cu restricţii de viteză şi lucrări pe traseu“, a transmis departamentul de comunicare al CFR Călători.  CFR Călători a emis vineri, 7 iulie, un comunicat de presă referitor la oportunităţile oferite elevilor şi studenţilor care aleg să călătorească cu trenul de la Bucureşti spre Cluj Napoca pentru a lua parte la festivalul Untold, programat în perioada 12-16 iulie 2017.