Deşi veniseră ca nişte mieluşei, romii-chiriaşi ai Arhiepiscopiei Ortodoxe din centrul Clujului îşi impun deja, violent, legea!

917

Gheorghe Mureşan e un bărbat în vârstă de 60 de ani, cu familie, angajat de aproape patru decenii la R.A.D.P. care trăieşte într-o locuinţă de pe strada Traian Moşoiu, în buricul târgului. Sâmbăta trecută, omul – după o noapte de muncă – a încercat să se odihnească, însă în zadar, deoarece copiii familiilor de romi primite în găzduire de către Arhiepiscopia Ortodoxă nu-l lăsau să doarmă. Însă la rugămintea pe care le-a adresat-o micuţilor să se liniştească au intervenit părinţii lor: au năvălit în casa omului şi i-au aplicat o corecţie severă!

 

Bărbatul povesteşte, tulburat, că e cel mai vechi chiriaş al locuinţei de pe strada Traian Moşoiu nr. 43, încă din 1979, când muncea la R.A.D.P. pe post de gropar şi acolo şi-a crescut – în spiritul cinstei şi onoarei – cei patru copii, azi realizaţi din punct de vedere profesional şi stabiliţi la casele lor, în Austria. „Cu o noapte înainte muncisem în zona Chios şi Oser, până sâmbătă la ora 15.00 şi am pus şi eu capul pe pernă să mă odihnesc puţin. Însă lucrul acesta a fost, practic, imposibil din pricina copiilor celor 12-13 familii de romi din vecini, care făceau un zgomot incredibil. I-am rugat frumos să mă lase să dorm puţin dar rezultatul a fost că au venit părinţii lor peste mine, în casă, vreo cinci la număr – şi unu` Luci, cel mai turbat dintre ei, mi-a spart la început câteva pahare, pe soţie a lovit-o cu piciorul iar apoi pe mine – tot cu piciorul – în coaste şi apoi în ureche, cu pumnul. După ce s-au plictisit de dat au plecat. Iar eu m-am spălat de sânge şi m-am deplasat la Clinica O.R.L. şi apoi la Pneumoftiziologie. Acum sunt cu două coaste fisurate şi mă aflu în incapacitate de muncă pentru Dumnezeu ştie cât timp”. Bărbatul este poftit în cabinetul de consultaţii de unde se întoarce cu un certificat medico-legal în mână. Apoi, înainte de a părăsi instituţia, concluzionează: „Nu am ce face, o să fac plângere împotriva lor la secţia 2 de Poliţie şi o să vedem ce dă legea. Cert e însă faptul că n-o să-i cruţ. Îmi amintesc, atunci când au venit aici se purtau ca nişte mieluşei, dar între timp au devenit lei-paralei şi-şi fac mendrele în voie, fără să le mai pese de nimeni”!

 

Punctul de vedere al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului

Bogdan Ivanov, purtător de cuvânt: „Noi ne dorim ca toţi chiriaşii care stau în imobilul Arhiepiscopiei să dea dovadă de bună vecinătate şi să se respecte unii pe alţii, având în vedere că beneficiază de-un favor din partea Bisericii, care le oferă un acoperiş. Iar în ceea ce priveşte problemele dintre ei, am dori ca să şi le rezolve în spirit creştinesc, dar să ţină cont că spaţiul respectiv merită o altă faţă şi statură, fiind poziţionat într-o zonă centrală. Noi intenţionăm ca într-un viitor apropiat să ridicăm pe acest spaţiu o construcţie nouă. Totodată, menţionez că nu toţi care stau în acel imobil au statut de chiriaş, mulţi se află acolo fără acte în regulă şi vom face curând o verificare în acest sens. Cât despre incidentul despre care mi-aţi vorbit, cred că problema trebuie cercetată de poliţie, fiind vorba de o agresiune”.

 

Punctul de vedere al I.P.J. Cluj

“La data de 27 august a.c., în jurul orei 19:00, Poliţia Municipiului Cluj-Napoca, Secţia 2 Poliţie a fost sesizată prin apel 112, de către un bărbat de 60 de ani, din Cluj-Napoca, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în locuinţa sa a fost agresat de către mai mulţi vecini.În continuare poliţiştii fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri sau alte violenţe, violare de domiciliu şi distrugere, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, ag. şef adj. Adrian Ştefan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

1 COMENTARIU

  1. Domnule ziarist dumneavoastră ați fost la fata locului sa constatati cazul ?Câți martori are in acest caz?Cum sunteți in măsură să postați asemenea măgari daca nu știți toate punctele de vedere a fiecăruia?Pe lângă asta aveti și un tupeu greu de imaginat sa jigniți public toți vecini daca nu știți adevărată poveste !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ