Zidul de frontiera intre Turcia si Siria finalizat VIDEO

178

Turcia a încheiat construcţia zidului pe o distanţă de 556 de kilometri de-a lungul frontierei sale cu Siria, a anunţat marţi Ministerul Apărării turc, relatează DPA.

Zidul, cu o înălţime de aproximativ trei metri, a fost conceput ca o măsură de securitate şi este realizat din blocuri de beton. Fotografii publicate de minister arată că blocurile de beton sunt acoperite cu sârmă ghimpată şi există turnuri de pază amplasate în întreaga zonă, scrie agerpres.ro.

 

Proiectul a fost realizat în cooperare cu TOKI, o companie de stat care construieşte blocuri în Turcia. Graniţa între Turcia şi Siria se întinde pe o distanţă de 911 kilometri.

Construcţia zidului a început în 2014 pentru combaterea migraţiei şi a contrabandei. Aproximativ trei milioane de sirieni au reuşit să pătrundă în Turcia, de la începutul războiului din Siria, relatează Reuters.

În primii ani ai războiului civil sirian, numeroşi luptători, între care mulţi membri ai unor organizaţii jihadiste, precum Statul Islamic, au reuşit să treacă graniţa poroasă în Siria. De atunci, Statul Islamic a fost alungat din zona de graniţă de către Turcia care a lansat o amplă operaţiune militară în Siria.

Organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului şi-au exprimat îngrijorarea că măsurile de securitate sporite instituite de Turcia la graniţă îi împiedică pe refugiaţi să fugă din Siria. În zonă au fost raportate cazuri de sirieni împuşcaţi în timp ce încercau să fugă din ţara distrusă de război.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ