În cadrul acţiunii „Plantăm fapte bune în România” s-au oferit puieţi gratuit, de către voluntarii asociaţiei EcoAssit alături de elevi ai Liceului de Arte Plastice Romulus Ladea, cu scopul de a încuraja oamenii să se implice prin plantarea unui puieţ pentru un Cluj mai verde.

1000 de puieţi de stejar roşu au fost puşi la dispoziţia clujenilor doritori să planteze. Printre aceştia şi-au făcut apariţia şi reprezentanţii a trei şcoli care au ridicat puieţi pentru o acţiune de plantare în care să implice şi elevii.

Sâmbătă, 14 noiembrie, „Plantăm fapte bune în România” a realizat cea mai amplă acțiune de împădurire pe bază de voluntariat într-o singură zi la nivel naţional.

În judeţul Cluj acțiunea de plantare ce urma să aibă loc în acest sfârșit de săptămână a fost amânată până în primăvara. Cu toate acestea la nivel național aproximativ 223.000 de puieţi au prins viaţă pe cele aproximativ 70 de hectare puse la dispoziţie de primăriile care au răspuns apelului și care au trecut printr-o verificare a Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA. Puieții au fost plantaţi pe terenuri publice neproductive și urmează să fie îngrijiţi pe o perioadă de mai mulți ani, până la atingerea maturității.

Acţiunea este inițiată de Asociația EcoAssist din București, alături de 5 organizații non-guvernamentale de protecția mediului. Administraţia Penitenciarelor, Jandarmeria şi institutiile Primăriilor şi Consiliilor locale din localităţile în care vom acţiona, sunt parteneri instituţionali ai „Plantăm fapte bune în România”.

 

Cei care doresc să se implice în organizarea acțiunii de plantare din primăvară sunt rugați să își exprime interesul printr-un e-mail la adresa: voluntar@plantamfaptebune.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.