Guvernul va amâna, printr-o OUG care va fi adoptată în şedinţa de miercuri, termenul de 1 ianuarie 2016 până la care comisiile locale şi judeţene de fond funciar aveau obligaţia de a soluţiona toate cererile de restituire a terenurilor preluate abuziv în perioada regimului comunist, de a efectua punerile în posesie şi de a elibera titlurile de proprietate.

 

Potrivit agendei şedinţei de Guvern de miercuri, Executivul va proroga termenul de 1 ianuarie 2016 prevăzut în mai multe articole din Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate abuziv în perioada regimului comunist în România.

Astfel, Executivul va amâna termenul de 1 ianuarie 2016 până la care comisiile locale şi judeţene de fond funciar sau, după caz, comisia de fond funciar a municipiului Bucureşti aveau obligaţia de a soluţiona toate cererile de restituire, de a efectua punerile în posesie şi de a elibera titlurile de proprietate. Terenurile puse la dispoziţia comisiilor locale în vederea finalizării procesului de restituire, dar nerestituite foştilor proprietari până la data de 1 ianuarie 2016 intrau, de drept, în Fondul naţional şi erau afectate valorificării punctelor acordate.

Punctele acordate prin decizia de compensare urmau a fi valorificate prin achiziţionarea de imobile din Fondul naţional la licitaţia publică naţională, începând cu prima zi a anului viitor.

Guvernul Ponta şi-a asumat răspunderea în aprilie 2013 pe această lege care prevede regulile pentru restituirea în natură a imobilelor, sau, în situaţia în care acest lucru nu mai este posibil, compensarea prin puncte.

 

1 COMENTARIU

  1. Pentru retrocedari trebuia planuri si documentatii care necesita bani. Prorogati si platile (salarii marite, indemnizatii, pesnii speciale) catre bastani, ca banii aceia sa fie folositi la retrocedari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.