După ce, la finele săptămânii trecute, asociația T9 a ridicat o problemă legată de utilizarea lifturilor de la Spitalul Municipal Turda, a cerut părerea oficială a lui Vasile Gurmaz.

„Liftul mic asigură accesul personalului medical direct spre Blocul Operator și este un lift rapid, folosit in cazurile de urgewnță a personalului medical. Din acest motiv nu este permis accesul bolnavilor și aparținătorilor, ceea ce ar avea drept urmare, accesul necontrolat al persoanelor neautorizate în Blocul Operator.

În ceea ce privește cele două lifturi cu însoțitori acestea au un program prestabilit și este permisă folosirea acestora de către pacienți, precum și de către aparținători, în timpul orelor de vizită: 15:00-20:00. În restul timpului pacienții au obligația de a sta la pat pentru procesul terapeutic și consultații.

Menționez că, prioritate în folosirea celor două lifturi mari au deplasările în scop medical (transport pacient), cât și cele necesare funcționării spitalului (transport alimente, transporturi deșeuri etc).” a precizat Vasile Grumaz.

Dincolo de acest răspuns, dr. Vasile Grumaz a ridicat mai multe semne de întrebare.

De exemplu, cum rămâne cu pacienții internați, care trebuie să se deplaseze de la un etaj, la altul, pentru investigații, pent analize, pentru radiografii ?

Pe de altă parte, cum poți obliga un om să rămână la pat de la ora 7,30 când este prima vizită medicală, până la ora 15:00 când încep orele de vizită.

Ori este vorba despre o carență în exprimarea medicului turdean, ori este vorba despre o procedură restrictivă și dăunătoare bolnavului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.