Instanța a respins, în 14 martie, contestația Muzeului de Istorie a Farmaciei din Cluj-Napoca în privința evacuării. Clădirea ar putea fi salvată, spun reprezentanții înstituției, după ce Primăria Cluj-Napoca a reluat negocierile cu proprietarii.

“În data de 14 martie a avut loc pronunțarea la contestația noastră formulată în privința evacuării, care a fost respinsă. Dar, deocamdată, nu ne aflăm în pericol de a fi evacuați pentru că Primăria a reluat negocierile cu proprietarii pentru a achiziționa întreaga clădire. A fost foarte greu pentru noi, sperăm să se și finalizeze totul cu bine. Acum lăsăm autoritățile statului să desfășoare munca de negociere”, a declarat Carmen Ciongradi, manager interimar al Muzeului de Istorie al Farmaciei, pentru Vocea Transilvaniei.

Proprietarii urmează să revină cu o ofertă pe care să o depună Direcției pentru Cultură Cluj, fiind vorba de un moment de categoria B.

Muzeul de Farmacie a constituit și unul din punctele de interes a vizitei de lucru a premierului Dacian Cioloș la Cluj-Napoca, în 4 martie. Acesta precizat că există bani pentru achiziţia necesară clădirii retrocedate, însă nu şi cadrul legal de folosire a acestora.

“Am avut o discuție dimineață și domnul primar Boc a spus că are bani, trebuie doar o adaptare a legislației pentru a permite autorităților locale pentru ca anumite muzee ce aparțin statului și Guvernului să poată fi finanțate și din fonduri locale”, a explicat, la acea dată, premierul.

Muzeul-monument, recomandat de ziarul “The Sun”

Muzeul de Istorie a Farmaciei a fost recomandat ca fiind unul dintre cele mai frumoase obiective de vizitat din Transilvania, alături de Fabrica de Pensule din Cluj-Napoca. Mențiunea a fost făcută în cadrul rubricii de city break al revistei Fabulous, distribuită alături de tabloidul The Sun, cel mai citit ziar din Marea Britanie.

În prezent, din spațiul total de 883 mp ai clădirii, Muzeul este amenajat pe 224 mp. Muzeul de Farmacie cuprinde peste 3000 de obiecte de patrimoniu și este un monument protejat de categoria B, din sec. XVI, mai scrie sursa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.