Două explozii s-au produs la ora 7.48 în holul principal de intrare şi check-in al aeroportului internaţional Zaventem din Bruxelles, unul dintre cele mai importante din Europa, unde traficul de pasageri este extraordinar de intens la orice oră din zi şi din noapte.

Citeste mai mult: adev.ro/o4fjqr

Prima explozie s-a produs la nivelul zonei „plecări“, mai precis, cum spun primele mărturii, chiar sub marele panou de afişaj, iar deflagraţia a determinat spargerea marii ferestre de la intrare. A doua explozie, la fel de puternică, a avut loc cu un etaj mai jos, în holul „sosiri”. Imediat, guvernatorul provinciei Brabantului flamand, Lodewijk De Wite, a declanşat planul pentru catastrofă, ceea ce a însemnat, imediat, evacuarea completă a aeroportului, închiderea tuturor căilor de acces înspre aeroport (inclusiv a trenurilor) şi, conform primelor informaţii, interdicţia de aterizare pentru avioane, deturnate în acest moment către aeroportul din Liege. Acum se confirmă şi că toate liniile de transport în comun (autobuze, STIB şi linia regională De Lijn) au traseele întrerupte înspre Bruxelles.

 

Nivelul de alertă teroristă a fost ridicat la 4 şi este confirmat pentru mai multe aeroporturi regionale din Flandra iar, în acest moment, se confirmă ştirea că întreg teritoriul Belgiei este pus sub nivel maxim de alertă. Există rapoarte privind un număr nederminat, dar important de morţi (primele relatări vorbesc despre 11 victime) iar Consiliul naţional de securitate al Belgiei urmează să se reunească foarte rapid pentru a analiza situaţia.

Dacă în primul moment nu s-a putut confirma natura teroristă a atacurilor, în acest moment au început să apară declaraţiile martorilor care spun că, înaintea primei explozii care s-a produs în holul „plecări” au fost auzite focuri de armă şi vocea unei persoane care striga ceva în arabă, imediat având loc explozia.

Situaţie extrem de gravă care vine, din nefericire, să confirme atât previziunile sumbre ale serviciilor de informaţii occidentale, cât şi avertismentele anterioare lansate de cei de la ISIS care au spus: „vom muta infernul în inima Europei”. Dar este foarte greu să nu se poată face o legătură şi cu arestarea lui Salah Abdeslam, cel care, aşa cum s-a putut vedea, a beneficiat de o largă şi foarte bine organizată susţinere în zona musulmană din Bruxelles. În acest moment, pe fluxul de informaţii apar şi mărturiile despre o altă explozie, de data asta în staţia de metrou Maelbeek, în plin cartier european, deservind direct toate instituţiile europene de pe Rue de la Loi ceea ce a dus imediat la închiderea întregii reţele de metrou din Bruxelles.

Citește și :

Clujeancă salvată din atentatul de la Bruxelles!! VIDEO

Ajunge să asculţi sirenele, cu zecile, ale maşinilor de poliţie şi ambulanţelor care străbat acum străzile din Bruxelles, ca să-ţi dai seama de amplitudinea tragediei.

Poate, acum, măcar acum, când deja este atât de târziu, autorităţile politice europene vor înţelege dimensiunea enormă a primejdiei pe care o găzduiesc sub umbrela politicilor de apărare a drepturilor omului şi crezând în continuare, orbeşte, în succesul acţiunilor de „asimilare şi inserţie socială”.

S-a crezut că prezenţa unor poliţişti şi soldaţi pe străzi, precum şi cele căteva operaţiuni masive ale unităţilor antitero în zona Molenbeek vor fi suficiente şi disuasive. Nu a fost aşa pentru că nu se putea să fie aşa: ajunge să asculţi sirenele, cu zecile, ale maşinilor de poliţie şi ambulanţelor care străbat acum străzile din Bruxelles ca să-ţi dai seama de amplitudinea tragediei. Şi cine crede că acesta este sfărşitul, se înşală amarnic.

Aşa cum previzionau deja rapoartele serviciilor de informaţii, suntem acum martorii intrării în faza a doua a planurilor anunţate deja de ISIS: terorism la scară largă, atacuri coordonate asupra centrelor nodale de comunicaţii, a infrastructurilor critice. Pentru Europa, s-au deschis porţile infernului.

Vezi continuarea pe: adev.ro/o4fjqr

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here