GTS Telecom, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații bazate pe infrastructură din România, a finalizat etapa de implementare a platformei cloud din Cluj-Napoca. Totodată, s-au extins serviciile de conectivitate destinate acesteia și centrului de date din acest oraș. Platforma este a doua deținută și operată de companie pe teritoriul țării, iar investiția de aproximativ 200.000 de euro reprezintă o continuare a planurilor de dezvoltare anunțate odată cu lansarea centrului de date din Cluj-Napoca, în Liberty Technology Park, în luna martie a acestui an.

Recent instalată, platforma cloud din Cluj-Napoca folosește cele mai noi versiuni de virtualizare VMware și pune la dispoziția utilizatorilor întreaga gamă de servicii cloud de tip IaaS (Infrastructe-as-a-Service) pe care compania le furnizează deja pe platformele existente din București și din centrele fostelor operațiuni ale GTS Central Europe (Budapesta, Praga, Varșovia). Extinderea serviciilor de conectivitate disponibile în Cluj-Napoca prin includerea serviciilor Ethernet cu diversitate de echipament și rute de acces, serviciilor Internet de capacitate mare (8 Gbps) și conectivităților pentru soluțiile de colocare, cloud și storage le oferă utilizatorilor infrastructura completă necesară implementării soluțiilor de Disaster Recovery pe distanțe mari.

„Suntem mândri de inaugurarea noii platforme cloud din Cluj-Napoca, a doua operată de GTS Telecom în România, la mai puțin de trei luni după lansarea centrului de date de aici. Această reușită reprezintă o încununare a eforturilor întregii echipe GTS Telecom și este o nouă dovadă a profesionalismului acesteia. Livrăm întotdeauna ceea ce spunem că vom livra”, a adăugat Răzvan Stoica, Director General al GTS Telecom.

Platforma cloud din Cluj-Napoca este cea de a doua operată de GTS Telecom în România, alături de cea din București, și a cincea din seria platformelor activate de fosta GTS Central Europe. Ea face parte din planul de dezvoltare anunțaț în luna martie, când compania a inaugurat centrul de date din Cluj-Napoca, rezultat al unei investiții de aproximativ 500.000 de euro. Astfel, investiția totală realizată de GTS Telecom în Cluj-Napoca se ridică la aproximativ 700.000 de euro în anul 2016.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.