Astăzi, la ora 12:00, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a înregistrat noi date care evidențiază faptul că 14 școli din județul Cluj desfășoară orele de curs online, la momentul actual, dat fiind contextul intrării în scenariul roșu.

Majoritatea dintre acestea sunt școli ale localităților Aghireș – cu 5 unități de învățământ, Cornești cu o singură școală și Mintiu Gherlii de care aparțin 3 școli, care sunt închise din cauza ratei mari de incidență a cazurilor de coronavirus, transmite monitorulcj.ro.

La Aghireș situația se va schimba miercuri, 23 septembrie, deoarece rata de incidență a cazurilor la mia de locuitor va scădea când mai multe persoane își vor termina perioada de 14 zile de carantinare.

Pe lângă școlile și grădinițele localităților menționate, alte centre de învățământ nu își vor desfășura activitatea fizic, cu elevii în bănci, deoarece există lipsa spațiilor necesare pentru respectarea măsurilor de prevenție sau pentru că instituțiile se află în proces de reabilitare, potrivit publicației amintite.

„Deci în momentul acesta, școli care să funcționeze pe scenariul 3 din considerente date de situația epidemiologică sunt la nivelul comunelor Aghireș, Cornești și Mintiu Gherlii. Doar 3 localități. Restul care apar numeric pentru scenariul roșu sunt fie din motive de lipsă spații, cum ar fi Liceul Horea, Cloșca și Crișan, particular și Școala Postliceală „Louis Pasteur” Dej, pentru că sunt unități de învățământ care nu își mai pot desfășura activitatea de după masă în locațiile pe care le aveau până în toamna acestui an. Școlile funcționează în schimburi și atunci au școlile de stat nevoie să valorifice și să utilizeze toate spațiile cu program în două schimburi. Și mai este Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” de la Câmpia Turzii care are clădirea cuprinsă într-un program de reabilitare, motiv pentru care școala funcționează în scenariul 3”, declară Amalia Gurzău, purtătorul de cuvânt al ISJ Cluj, pentru Monitorul de Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here