15 spitale din România se confruntă cu dificultăți majore în raportarea serviciilor medicale, în urma unui presupus atac cibernetic care a avut loc luni dimineață. Printre aceste spitale se numără cel puțin patru din București, inclusiv Institutul Marius Nasta, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni și Spitalul Clinic 2 CF. Aceste instituții medicale au închiriat serviciile lor de raportare către o firmă IT, a cărei infrastructură ar fi fost compromisă în timpul atacului cibernetic.

În urma acestui incident, spitalele se confruntă cu dificultăți în raportarea serviciilor medicale și în procesul de decontare cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Pacienții aflați în aceste spitale sunt afectați în mod direct, mulți dintre aceștia așteptând în camerele de gardă fără a putea beneficia de serviciile necesare, deoarece nu se pot înregistra în sistemul afectat. La Institutul Marius Nasta, de exemplu, numărul pacienților așteptând în camera de gardă este ridicat din cauza imposibilității de a opera serviciile medicale în sistemul informatizat.

Situația este tensionată și la Spitalul Clinic 2 CF, unde holurile sunt pline de pacienți nervoși, cărora li s-a comunicat că nu se poate presta niciun serviciu în urma presupusului atac cibernetic suferit de instituția medicală. În aceste condiții, autoritățile trebuie să stabilească urgent soluții pentru a remedia problema și a permite spitalelor să își reia activitatea normală de raportare și decontare a serviciilor medicale, asigurând astfel asistența medicală corespunzătoare pentru pacienți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.