Deși anul nici nu a început bine, aflându-ne abia la finalul lunii ianuarie, accidentele s-au ținut lanț și au umbrit traficul și drumurile din Cluj. Vremea rea ar putea fi un argument, însă un număr atât de mare de accidente într-o perioadă atât de scurtă ne facem să tragem un semnal de alarmă mai ales față de atitudinea pe care o au șoferii la volan și de cât de conștienți sunt că neatenția lor îi poate costa viața – atât a lor, cât și a unei persoane nevinovate.

Un adolescent s-a aruncat în fața mașinii pentru o înscenare

În urmă cu câteva zile, gestul cu adevărat tulburător al unui tânăr în vârstă de 16 ani din Gheorgheni i-a lăsat fără cuvinte pe cei din trafic. Deși încă nu se știe ce a avut băiatul în cap mai exact, toate „indiciile” arată că ar fi fost vorba de o înscenare sau de o farsă foarte proastă pe care ar fi pus-o la cale. 

Un șofer cu vârsta de 48 de ani conducea regulamentar când s-a trezit, din senin, cu un tânăr care a apărut din tufișuri și s-a aruncat în fața mașinii, într-o zonă care nu era destinată pietonilor. Deși mașina abia îl atinge, tânărul începe să urle „Au! Au!” și să se comporte de parcă ar avea convulsii, după care se întoarce și merge pe trotuar ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Și mai bizar, tot de nicăieri mai apare o tânără care îi păruse „complice” în tot acest timp. 

Copilaș de 10 ani spulberat de pe stradă

Tragicul accident s-a petrecut în Florești. O mașină a lovit în plin un copil de 10 ani. La volanul autoturismului se afla o femeie în vârstă de 38 de ani, însă aceasta ar fi făcut tot ce a putut pentru a evita impactul. Ironic, vina a fost a copilului, deoarece încercase să traverseze printr-un loc nepermis. În urma accidentului, conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Din fericire, minorul a scăpat cu viață.

O mașină de poliție, un autobuz CTP și un tractor s-au crezut la mașinuțele bușitoare

Unul din accidentele care au marcat debutul anului 2022 pe șoselele clujene a avut loc pe Bulevardul Muncii. Chiar și o mașină de poliție a derapat de pe drum. Accidentul a fost provocat de faptul că drumul nu fusese curățat în urma ninsorii abundente, formându-se și polei. Prima mașină care a „alunecat” a fost un autobuz plin cu pasageri, care a intrat chiar într-o mașină de poliție, aceasta, la rândul său, acrosând cu partea din spate alte două autoturisme – o mașină și un tractor. Nu au fost persoane rănite grav, una singură necesitând un consult SMURD, însă fără a fi transportată la spital.

Un șofer de 16 ani a răsturnat o mașină pe calea ferată

Un tânăr de doar 16 ani se afla la volanul unei mașini pe drumul Cluj-Oradea, deplasându-se spre localitatea Ciucea. Pe lângă faptul că se afla la volan fără permis de conducere, fiind minor, adolescentul a pierdut controlul mașinii, care mai întâi a părăsit partea carosabilă, pentru ca mai apoi să se răstoarne pe calea ferată. La fața locului au sosit echipaje de pompieri și ambulanța, tânărul fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale, astfel încât faptul că a reușit să scape cu viață a fost un miracol. 

Șoferul care a intrat cu mașina în casă și le-a arătat organele genitale pompierilor

Multe din accidentele care se petrec în județul Cluj sunt tot mai bizare. La fel este și cazul unui bărbat care a reușit să-i lase pe pompieri cu gura căscată. Un bărbat a intrat cu mașina direct în casa unei bătrâne, în Gilău. Când un vecin care a auzit impactul a ieșit, bărbatul care se afla la volan i-ar fi cerut de mâncare, pe motiv că n-ar mai fi mâncat de trei zile. Vecinul i-ar fi adus un cârnat și pâine. La sosirea pompierilor, în schimb, cel care a provocat accidentul a decis să se dezbrace în partea de jos. Apoi, a coborât din mașină, le-a arătat pompierilor organele sale genitale, apoi a luat-o la fugă. Nu se știe dacă bărbatul consumase băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive, fiindcă a refuzat testarea cu aparatul etilotest în momentul în care a început să fugă. Cert este că toți cei aflați la fața locului l-au descris ca fiind foarte agitat. Familia sa a promis să repare daunele provocate de acesta.

Un șofer beat a lovit o femeie în fața bisericii

Unii își încep anul la biserică, alții la cârciumă, ori cel puțin așa par să se fi întâmplat lucrurile în cazul accidentului care s-a petrecut în localitatea Ciurila. Un tânăr de 26 de ani a lovit o femeie de 55 de ani chiar în fața bisericii din Ciurila. Aceasta, în calitate de pieton, s-ar fi angajat în traversarea străzii. După ce șoferul a fost testat, rezultatul aparatului etilotest a arătat o concentrație de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Un autoturism a intrat sub un tir condus de un polonez

Totul s-a întâmplat în localitatea Bunești, comuna Mintiu Gherlii din Cluj. Un autoturism a reușit să intre, la propriu, sub un tir condus de un cetățean polonez. Polonezul în vârstă de 45 de ani conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un cap de tractor și semiremorcă, impactul fiind cu un autoturism condus de o femeie de 35 de ani. Ambii conducători au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. În urma accidentului, un bătrân în vârstă de 76 de ani a avut nevoie să fie transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Acesta se afla în autoturim în momentul impactului.

O mașină a plonjat de la 5 metri într-un râu înghețat

Chiar în ziua în care am sărbătorit Mica Unire, un eveniment tragic a avut loc în Cluj, mai exact între Săcuieu și Scrind Frasinet. Accidentul a fost anunțat chiar de ISU Cluj, care a intervenit de urgență pentru ajutor. Victima a fost un bărbat în vârstă de 32 de ani, care a pierdut controlul mașinii în care se afla într-un viraj la dreapta. Astfel, mașina a ieșit de pe partea carosabilă și a căzut în gol 5 metri, răsturnându-se în râu. În mașină se mai aflau alte trei persoane. Toți pasagerii au fost transportați de urgență la spital pentru îngrijiri de specialitate. 

Tânără prinsă sub un autoturism răsturnat

Din cauza drumului și al zăpezii, o mașină s-a răsturnat între localitățile Popești și Corușu, în comuna Baciu. Greul a venit cu adevărat când o femeie de circa treizeci de ani a rămas blocată sub autoturismul răsturnat. Salvatorii au acționat imediat. În momentul în care pompierii au reușit să o scoată dintre fiare, aceasta era conștientă și coopera. A fost preluată și transportată de urgență la spital pentru îngrijiri de specialitate. 

Beat la volan și cu mașina praf

Cel mai recent accident din Cluj s-a petrecut ieri, vineri dimineață (28.01.2022), în jurul orei 10. Acesta s-a produs pe DJ 108C, în afara localității Dretea, comuna Mănăstireni, km 32+500m. La volanul mașinii se afla un bărbat în vârstă de 59 de ani, celălalt pasager fiind tot un bărbat de 70 de ani. Conducătorul auto a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat de pe partea carosabilă, mașina făcându-se praf. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o concentrație de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bătrânul a fost ușor rănit, doar conducătorul auto fiind transportat la spital. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.