bani

Guvernul discută în ședința de astăzi un proiect privind acordarea unui sprijin financiar de 160 milioane de lei unui număr estimat de maxim 3.000 de firme care nu au desfășurat activitate în starea de urgență, în contextul pandemiei.

Actul normativ se referă la firmele din centrele comerciale mari care au avut activitatea întreruptă total pentru o perioada de cel puțin două luni conform Ordonanțelor militare. Ajutorul va fi pentru plata unui procent din chiriile datorate.

Sprijinul va fi din fonduri externe nerambursabile și va fi acordat de Ministerul Economiei, Energiei și a Mediului de Afaceri (MEEMA) .

Un sistem informatic integrat va fi proiectat și dezvoltat de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) pe baza cerințelor operaționale furnizate de MEEMA, în scopul gestionării acordării sprijinului financiar pentru beneficiarii schemei de ajutor de stat.

Se va crea un mecanism financiar specific care să permită MEEMA să finanțeze întreprinderile într-un termen foarte scurt.

Bugetul alocat pentru acordarea ajutorului de stat în cadrul Schemei sunt în valoare totală de 160.000.000 lei.

Numărul estimat de beneficiari ai ajutorului de stat este de maxim 3.000.

Cererile de finanțare depuse în cadrul programului vor fi selectate la finanțare pe baza principiului primul venit-primul servit, respectiv criterii de eligibilitate stabilite pe baza prezentei ordonanțe de urgență și a procedurii de implementare ce va fi elaborată și aprobată de MEEMA în maxim 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

Citește continuarea AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here