Indiferent dacă ești femeie sau bărbat, dacă ai o familie numeroasă sau locuiești singur/ă, știi deja că mașina de spălat este acel electrocasnic care nu trebuie să lipsească din spațiul în care locuiești.

Imaginează-ți doar ce înseamnă să trăiești fără acest dispozitiv. Ar trebui să găsești cea mai apropiată spălătorie de casa ta, să-ți sortezi bine rufele înainte și să le cari până acolo. Să verifici programul, astfel încât dispozitivele să fie gata de folosit când ajungi Să nu uiți detergentul de rufe acasă. Iar după ce ai pus toate hainele la curățat, să aștepți până când programul este gata, fără să poți face prea multe lucruri în același timp.

Iar dacă ai impresia că această situație este una excepțională, află că în America sau în țările din vestul Europei este o practică obișnuită.

Însă, pentru că nu te afli în situația de mai sus, iată 3 criterii pe care să le aplici atunci când cauți mașina de spălat ideală:

  1. Mărimea

Indiferent că vorbim despre capacitatea de încărcare a cuvei sau despre mărimea efectivă a aparatului electrocasnic, acesta este un criteriu foarte important.

Înainte să-ți cumperi mașina de spălat ideală, asigură-te că ai măsurat spațiul în care vrei să o amplasezi. Modelul pe care vrei să-l achiziționezi trebuie să aibă aceleași dimensiuni sau să fie chiar mai mic.

Nu de puține ori, unii oameni cumpără acest electrocasnic ignorând acest criteriu, gândindu-se tocmai că toate modelele au o mărime standard. Iar apoi, când trebuie să amplaseze dispozitivul în locul destinat acestuia, descoperă că nu se potrivește.

Ca să nu treci printr-un proces de retur, care te va face să pierzi timp și bani, sau, mai rău, printr-un proces de reamenajare a întregii camere în care electrocasnicul va fi amplasat, asigură-te încă de la bun început că știi dimensiunile aparatului pe care ți-l dorești. 

Cât despre dimensiunile cuvei, analizează frecvența cu care vei spăla și nevoile pe care le ai de la acest aparat. Ai o familie mare și ai nevoie de un dispozitiv cu o încărcătură asemănătoare? Sau, din contră, locuiești de unul singur și atunci cuva poate avea o mărime mai mică?

Ia în calcul neapărat aceste aspecte, înainte de a face o achiziție.

  1. Clasa energetică

După cum bine știi, toate electrocasnicele sunt împărțite și în funcție de acest criteriu. Clasa energetică a produselor este un simbol al longevității și calității acestora. Însă principalul său obiectiv este acela de a informa cu privire la consumul de energie electrică pe care îl produce aparatul.

Pentru că trăim într-o perioadă instabilă, în care prețul resurselor energetice se poate schimba foarte repede, îți recomandăm să îți cumperi un electrocasnic dintr-o clasă energetică superioară.

Potrivit noilor etichete energetice, impuse în anul 2022 de către Uniunea Europeană, clasele A și B sunt mult mai avantajoase decât clasele D sau E, atunci când vine vorba de consumul de energie electrică.

  1. Prețul

Știi bine că orice achiziție vrei să faci, aceasta este condiționată de buget. Însă, trebuie să ții cont că un astfel de electrocasnic este o achiziție pe termen lung. Cine a auzit de oameni care să-și cumpere o mașină de spălat în fiecare zi? Probabil că nimeni. Tocmai de aceea, vei vrea să-ți cumperi un model care să aibă un raport calitate-preț foarte bun.

Amintește-ți că piața acestor electrocasnice s-a schimbat și ea în ultimii ani. Iar acum găsești astfel de aparate cu specificații foarte bune la prețuri accesibile pentru orice buzunar.

O mașină de spălat Samsung, spre exemplu, poate fi cumpărată la un preț de sub 2000 de lei și va avea zgomot redus și chiar funcții de spălare cu aburi, sau child lock. Însă, dacă îți dorești specificații suplimentare, precum adăugarea în timpul spălării sau pornirea dispozitivului de pe telefon, pentru un aparat al aceluiași brand, trebuie să îți ajustezi bugetul.

Nu mai sta pe gânduri. Aplică cele trei criterii de mai sus și găsește-ți aparatul electrocasnic ideal. De mai bine de un secol, acesta este prietenul fidel al tuturor adulților.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here