Contabilitatea este o activitate indispensabila in orice tip de companie sau firma, fie ca vorbim despre un IMM, o corporatie sau un start-up. Pentru ca un business sa functioneze corespunzator si sa prospere, antreprenorul trebuie sa cunoasca rolul contabilitatii si sa il inteleaga, asigurandu-se ca principiile, regulile si procedurile sale sunt aplicate corespunzator in activitatea de zi cu zi, intr-un mod cat mai profesionist, astfel incat riscul de a se comite erori sa fie redus la minimum. Insa, uneori, antreprenorii nu au timp sa se ocupe de toate aceste aspecte, fiind deja ocupati cu sarcinile lor specifice de dezvoltare a business-ului.

Rolul contabilitatii este unul mult mai complex decat pare, multi ignorand aceasta activitate esentiala pentru o companie si asociind-o doar cu declaratiile obligatorii la stat. Din pacate, aceasta atitudine vizavi de importanta informatiilor contabile poate duce la falimentul afacerii.

Iata 4 motive pentru care orice antreprenor ar trebui sa beneficieze de servicii de contabilitate online:

1) Contribuie la un management mai performant si la cresterea companiei

Ca antreprenor, nimeni nu cunoaste business-ul mai bine decat tine, insa informatiile cu adevarat definitorii pentru succesul unei companii se afla in documentele contabile. Serviciile de contabilitate online asigura realizarea corecta a acestor documente, permitand antreprenorilor sa ia deciziile cele mai bune pentru buna desfasurare a afacerii.

2) Prevenirea situatiilor de criza sau dezechilibre de buget

Cu ajutorul serviciilor de contabilitate online, antreprenorul poate monitoriza situatia financiara a business-ului, de la venituri, la cheltuieli, pana la cash flow.

Avand acces la informatii contabile de calitate poti:

 • preveni problemele cauzate de lipsa lichiditatilor;
 • preveni cresterea necontrolata a cheltuielilor;
 • planifica sezonalitatea afacerii;
 • optimiza stocurile;
 • optimiza oferta catre clienti, evitand astfel blocajele;
 • organiza business-ul in asa fel incat sa eviti riscurile operationale (de ex, situatiile cand “pica” serverul, sau se indunda subsolul plin cu documente, facturi, contracte etc);
 • preveni problemele de organizare in circuitul documentelor si informatiilor (de ex, cand nu se poate stabili situatia unei facturi);
 • preveni situatiile de criza care iti pot distruge bussiness-ul (lichiditati, probleme de aprovizionare, oferte subdimensionate, probleme de lipsa de informative, calamitati naturale, etc).

3) Consultanta specializata cu privire la situatia financiara a companiei

Un specialist contabil de inalta competenta stie cum sa filtreze informatiile legate de situatia financiara a business-ului tau si iti poate oferi consultanta, bazandu-se pe experienta cu clienti similari. Mai mult, acesta iti poate comunica si explica implicatiile unei tranzactii financiare, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

4) Contribuie la o mai buna organizare a activitatii din cadrul business-ului

Un alt rol important al serviciilor de contabilitate online este acela de a oferi informatii importante antreprenorilor. Bazandu-se pe informatii contabile de acuratete incontestabila, antreprenorii pot planifica, organiza si controla activitatea din cadrul business-ului mult mai eficient.

Datorita faptului ca specialistul contabil monitorizeaza tranzactiile cu rigurozitate maxima, antreprenorul nu mai este nevoit sa verifice corectitudinea acestora si poate utiliza informatiile contabile la activitatile de planificare.

Un contabil poate corecta erorile din mers si poate depista problemele minore care se pot agrava daca nu sunt remediate la timp. Datorita faptului ca sistemul de circulatie al documentelor este monitorizat de catre contabil, se creeaza un mod de lucru care genereaza stabilitate si incredere in cadrul companiei.

Keez.ro este prima platforma din Romania care ofera servicii de contabilitate online si instrumente de management. Cu ajutorul acesteia, antreprenorii se pot degreva de sarcinile repetitive si consumatoare de timp, putand aloca mai multe resurse pentru dezvoltarea business-ului. Pe langa serviciile de contabilitate online, salarizare si infiintare firma, Keez.ro pune la dispozitie un set complet de instrumente de management operational:

 • Rapoarte optime pe care le poti consulta usor si rapid, fiind astfel mereu informat cu privire la performantele business-ului tau;
 • Procese verificate Big4 – acum ai garantia ca documentele tale sunt supuse unei supra-verificari din partea unui expert de inalta competenta;
 • Acces on-line la toate documentele generate de business-ul tau;
 • Procesare rapida a documentelor (facturi, chitante, etc.) pe care le poti incarca in platforma instant cu ajutorul aplicatiei dedicate;
 • Posibilitatea de a emite facturi oriunde, oricand;
 • Cele mai inalte standarde de securitate a datelor, asigurate de algoritmi avansati de criptare de la Microsoft Azure;
 • Formularele si modelele necesare pentru desfasurarea business-ului nu mai trebuie cautate pe internet, deoarece ai acces la ele (descarcabile si editabile) pe platforma.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here