Cu toții ne dorim amenajări interioare ca în reviste, dar pentru care să nu ne dăm bugetul peste cap. Daca vrei să obții cu bani puțini lucruri minunate în locuința ta, în acest articol ne-am propus să-ți dezvăluim câteva secrete. Știm că nu vrei să faci rabat nici la calitate, nici la partea estetică. Cel mai probabil ai stabilit un buget în care să te încadrezi și poate ai și căutat idei de inspirație în marea galerie de pe internet. În continuare îți oferim câteva secrete de care să te folosești pentru a-ți duce proiectul de amenajare la bun sfârșit cu economie de bani.

1. Caută mobilier la prețuri avantajoase

Alegerea mobilierului este o decizie importantă. Piesele de mobilă joacă un rol semnificativ în definirea interiorului, ele trebuie să se armonizeze cu restul elementelor, iar atunci când vrei să cheltui bani puțini, provocarea este foarte mare. Nu te sfătuim să faci rabat la calitate, ci să cauți materiale alternative, ca de exemplu cele care imită aspectul lemnului sau al pietrei, care sunt ușor de întreținut și, în același timp mai accesibile la preț. Este important să alegi materiale care să reziste în timp și care să nu necesite reparații sau înlocuiri frecvente. De exemplu, MDF-ul este un material des folosit în amenajările de interior, care se apropie de aspectul elegant al lemnului, însă prețul pe care îl vei plăti va fi mult mai mic. Rezistă la umiditate și temperaturi ridicate, deci reține că este ideal pentru fronturile mobilei de bucătărie.

2. Reinventează obiectele existente

O amenajare cu bani puțini se caracterizează prin creativitate. În loc să cumperi obiecte noi, le poți folosi pe cele pe care deja le ai, reinventându-le. În acest sens, proiectele Do It Yourself reprezintă un mod ideal de a crea un design personalizat și de a economisi bani. Există numeroase idei din care să te inspiri pentru a transforma mobilierul, decorațiunile sau alte obiecte, într-unele noi și funcționale. De exemplu, un scaun vechi poate fi recondiționat dacă-l vopsești într-o culoare nouă. Găsește-ți puțin timp liber în program și află cum se vopsește mobila veche. Un dulap poate fi transformat într-un bufet sau o bibliotecă prin adăugarea de rafturi noi. Totodată, poți crea rafturi din paleți sau poți transforma o cutie de lemn într-un dulap mic pentru depozitare. Există numeroase tutoriale și ghiduri online care te pot ajuta să descoperi idei, tehnici și materiale pentru proiectele DIY.

3. Adoptă stilul minimalist

Stilul minimalist este mai ușor de implementat într-o locuință, atunci când ai un buget restrâns. Stilul minimalist se caracterizează prin simplitate și eficientizarea spațiului. Așadar, este nevoie de un număr mai mic de piese de mobilier și obiecte decorative, ceea ce va însemna pentru tine o economie de bani. Deci odată cu adoptarea acestui stil, este un moment propice să îți faci ordine în lucruri și să scapi de toate obiectele de care nu mai ai nevoie (poate chiar să vinzi unele dintre ele). Alte caracteristici ale stilului minimalist sunt: culorile neutre (alb, gri, bej, negru), lumina naturală din abundență, piesele de mobilier multifuncționale. Totodată, stilul minimalist valorifică materialele naturale, precum lemnul, piatra sau țesăturile din bumbac și in, care sunt însă scumpe. Te sfătuim să faci o vizită în casa bunicilor de la țară. Poți găsi obiecte din materiale naturale, care nu mai sunt folosite, dar pe care ai putea să le readuci la viață în proiectul tău de amenajare.

4. Focalizează-te pe elemente cheie

Atunci când ai de realizat o amenajare interioară cu bani puțini, în loc să încerci să schimbi totul, concentrează-te pe elementele care au cel mai mare impact asupra aspectului și funcționalității încăperii. Iluminatul, culorile și mobilierul sunt exemple de elemente-cheie care pot fi îmbunatățite într-un mod economic și eficient. O idee este să mizezi pe prezența unui perete de accent, vopsit cu lavabilă într-o culoare precum portocaliu, galben, verde sau o altă nuanță pe care ți-o dorești. Peretele de accent este o soluție accesibilă pentru a crea un decor creativ. Ia în considerare și prezența unui lampadar în living, pentru o atmosferă primitoare sau achiziționează câteva pernuțe decorative pentru un plus de culoare.

Așadar, cel mai important, fii creativ si vei găsi soluții uimitor de frumoase cu bani puțini. Nu te grăbi să arunci mobila veche, gândește-te cum poți să-i oferi un aspect nou, dar să fie în același timp și funcțională, îndeplinind cu succes necesitățile tale. Analizează foarte bine stilul tău de viață și ce ai vrea să ai în casă, planifică-ți bine bugetul și fii deschis la idei dintre cele mai extravagante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.