Pentru că Primăria București nu a cheltuit 40,6 milioane lei, bani din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră (CO2), suma va fi investită în amenajarea parcului Est din Cluj Napoca. Banii sunt transferați printr-o ordonanță de urgență, iar Primăria București ar fi trebuit să investească banii în construirea de piste pentru bicicliști.

″Se propune ca (…) suma de 40.619 mii lei rămasă neutilizată din derularea proiectului „Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a municipiului București” să fie alocată către primăria municipiului Cluj-Napoca pentru finanțarea parțială a proiectului „Amenajarea parcului Est din municipiul Cluj-Napoca”. Finanțarea restului de executat din cadrul proiectului „Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a municipiului București” va fi preluată de către Administrația Fondului pentru Mediu și se va realiza din Fondul pentru Mediu. (…)

Amenajarea parcului Est, cel mai mare parc din orașul Cluj-Napoca, este un proiect care se înscrie în Programul  de investiții „Clujul Verde”, fiind unul dintre cele mai importante proiecte de regenerare urbană  pentru comunitatea clujeană. Parcul este un biotop unic în mediul urban din Transilvania, iar prin amenjarea acestuia se asigură conservarea în condiții optime a zonei umede cu floră și faună specifice, dezvoltate spontan și protecția habitatului sălbatic existent″, se arată în actul normativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.