Pentru a obține o imagine clară a ceea ce vă doriți într-un congelator, v-ar ajuta să vă faceți o idee despre opțiunile dvs. Aceștia sunt câțiva dintre cei mai importanți factori de luat în considerare în căutarea dvs. și caracteristicile pe care trebuie să le căutați.

1. Dimensiune

Majoritatea persoanelor care cumpără un congelator independent vor avea deja spațiu de congelare ca parte a frigiderului și caută să îl extindă. Aceasta face ca dimensiunea și capacitatea să fie cei mai importanți factori pentru mulți cumpărători de congelatoare. Înainte de a începe să răsfoiți opțiunile, ar trebui să aveți o idee despre cât de mult doriți să conțină congelatorul, astfel încât să puteți obține unul cu capacitatea adecvată nevoilor dvs.

De asemenea, veți dori să calculați cât spațiu va ocupa. Unde intenționați să păstrați congelatorul și cât spațiu este disponibil acolo pentru acesta? Un congelator vertical va fi mai ușor de încorporat într-o bucătărie, dar dacă aveți nevoie de un congelator tip ladă frigorifică, va trebui să fiți sigur că veți găsi sau crea un spațiu suficient de mare în casa dvs. pentru a-l depozita.

2. Cost

Este importat să cunoașteți bugetul pentru cumpărarea unui congelator din start, dar, de asemenea, să țineți cont de cât de multe costuri pe termen lung se pot aduna. Dacă vă decideți asupra unui model eficient din punct de vedere energetic, care costă mai mult decât alte opțiuni, costurile de rulare de-a lungul timpului vor fi mai mici. Modelele verticale costă, de obicei, mai mult decât congelatoarele tip ladă și consumă mai multă energie, așa că știți că plătiți o primă pentru comoditate, dacă alegeți un congelator vertical.

Funcțiile utile, cum ar fi dezghețarea automată, vor ajunge să vă coste mai mult, dar comoditatea de a putea sări peste gestionarea decongelării manuale poate merita diferența. De asemenea, rețineți costurile de expediere. Un congelator este de obicei destul de mare și greu (cu excepția modelelor portabile), astfel încât costurile se pot ridica, cu excepția cazului în care mergeți cu un furnizor care oferă transport gratuit.

3. Utilizarea energiei

Congelatoarele trebuie să funcționeze constant (cel puțin de fiecare dată când există alimente în ele) pentru a-și face treaba. Asta înseamnă că vor folosi energia cam 24/7. Alegerea unui congelator eficient din punct de vedere energetic poate face, prin urmare, o diferență semnificativă în costurile și amprenta totală a energiei.

4. Utilizare

Există mulți factori care intră în joc în determinarea cantității de utilizare pe care un congelator este probabil să o suporte. Cât de des mergeți la cumpărături, câte persoane vor folosi congelatorul și cum arată obiceiurile dvs. alimentare, pentru a numi câteva. Vânătorii vor avea nevoie de spațiu suficient pentru a menține cantități mari de carne congelată. Familiile cărora le place pizza congelată vor trebui să se asigure că congelatorul lor are destul spațiu pentru cutii. 

Aruncați o privire la obiceiurile tipice ale gospodăriei dvs., care vor influența modul în care congelatorul dvs. se utilizează în mod regulat. Luați în considerare, de asemenea, de cât de multă mâncare ar trebui să aveți nevoie, în momentele în care va avea cea mai mare utilizare – chiar după o călătorie la supermarket sau în timpul sărbătorilor, de exemplu. Dacă scopul de a cumpăra un congelator independent este de a face spațiu suplimentar pentru articolele care nu vă încap acum, este inteligent să alegeți dimensiunea și tipul care vor satisface cel mai înalt nivel de nevoie, astfel încât să nu ajungeți să cumpărați unul care se va umple, atunci când aveți cel mai mult nevoie.

5. Clasificarea temperaturii și a climei

Ar trebui să mențineți temperatura congelatorului la -18° C. În timp ce toate congelatoarele vor fi proiectate pentru a atinge această temperatură, capacitatea lor de a face acest lucru în mod consecvent poate fi afectată de climatul în care sunt păstrate.

Dacă vă veți păstra congelatorul în bucătăria dvs. sau într-o altă cameră din interior, probabil că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la acest lucru. Dacă intenționați să vă păstrați congelatorul în garaj, în exterior sau în orice spațiu în care temperatura fluctuează în funcție de vreme, verificați intervalul optim de temperatură al oricărui congelator pe care îl considerați. Unele modele sunt proiectate să funcționeze foarte bine într-un garaj sau în alt spațiu comparabil, altele vor funcționa mai puțin eficient sau vor avea probleme să rămână suficient de reci.

6. Opțiuni de organizare

Cea mai mare atracție a congelatoarelor verticale, în comparație cu congelatoarele tip ladă, este că acestea vă ajută să vă mențineți alimentele bine organizate și ușor de accesat. Acestea vin cu separatoare de compartimente și sunt proiectate astfel încât accesarea oricărui articol de care aveți nevoie este mult mai simplă decât cu congelatoarele tip ladă.

Lăzile frigorifice vin adesea cu coșuri agățate, care ajută puțin la această problemă, dar probabil că veți suprapune multe alimente, ceea ce înseamnă că trebuie să scoateți articolele, înainte de a ajunge la cel de care aveți nevoie. De asemenea, necesită mai multă aplecare pentru a ajunge la articolele de jos, ceea ce poate fi dificil din punct de vedere fizic, pentru unii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here