Incep filmările scurt-metrajului „777”, un proiect artistic ce dorește să atragă atenția asupra dependeței față de jocurile de noroc. Realizat de către o echipă de tineri studenți ai Universității Babeș-Bolyai în colaborare cu Asociația Persona, filmul reprezintă debutul acestei echipe pe scena cinematografiei românești. FIlmările încep la 3 zile după finanțarea cu succes a proiectului prin intermediul platformei de crowdfunding Creștemidei.

„777” este un scurt-metraj independent construit în jurul ideii tip a day in the life, abordând teme și idei precum dependența, izolarea, violența fizică, pierdera credinței și viața într-un mediu social defavorizat. Povestea îl are în centrul ei pe Ghiță, un om care a pierdut aproape tot ce are din cauza dependenței lui pentru aparatele de jocuri de noroc (slot machines): de la locul de muncă, până la familia și locuința sa. Acesta nu reușește să găsească nicio scăpare din acest impas și se hotărăște să apeleze la ajutorul divin.

„Suntem foarte dornici și nerăbdători să ne apucăm de treabă. Vom începe din data de 16 Aprilie, filmările având o durată de 6 zile; întregul film o să fie realizat în Cluj. Flimările o să reprezinte o adevărată provocare pentru toată echipa, dar suntem convinși că vom face față cu bine,” a declarat Aron Rudics, scenaristul și regizorul din spatele proiectului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here