Pe pagina sa de Facebook, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu anunță că contractul de finanţare pentru achiziţionarea de diverse echipamente ce vor spori condiţiile de siguranţă în operaţiunile de manevră a aeronavelor pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca a fost semnat vineri.

„Prin contractul de finanţare pe care l-am semnat astăzi, Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca va achiziţiona echipamente pentru: deszăpezire, degivrare, determinarea gradului de frânare. Investiţiile vor spori condiţiile de siguranţă în operaţiunile de manevră a aeronavelor şi a suprafeţelor de mişcare”, a scris Grindeanu.

Implementarea noului proiect va duce la creșterea gradului de siguranță în activitatea operațională, prin monitorizarea corectă a stării suprafeței de mișcare și asigurarea unui grad ridicat al coeficientului de frânare. 

Totodată, în urma noilor investiții se va reduce și timpul de efectuare a activităților operaționale desfășurate pe aeroport.

„Ne bucurăm că am reușit să semnăm azi un nou contract de finanțare din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Fondurile nerambursabile sunt foarte importante în demersurile noastre de a dezvolta Aeroportul Cluj, mai ales că perioada de pandemie a afectat într-o proporție mare transportul aerian. Achiziția echipamentelor pentru deszăpezirea, degivrarea/antigivrarea suprafețelor de mișcare și determinarea gradului de frânare trebuie finalizată până la finalul anului 2023. Aeroportul Cluj are planificate și alte proiecte de dezvoltare, care sunt depuse la Ministerul Transporturilor și pentru care sperăm să obținem finanțare din fonduri europene”, a declarat David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj.

Valoarea totală a contractului de finanțare pentru echipamentele de deszăpezirea, degivrarea/antigivrarea suprafețelor de mișcare și determinarea gradului de frânare este de aproximativ 8,2 milioane de lei, din care valoarea cofinanțată de Uniunea Europeană este de 2,9 milioane de lei, contribuția de la Bugetul de Stat este de aproximativ 445 de mii de lei, restul fiind finanțat din bugetul Aeroportului Cluj.

Citește și: În Cluj-Napoca, numai priveliștea costă 200 de euro. Prețul chiriilor a explodat

Sursa: monitorulcj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.