Șefii de la Farmec au fost ascultați de procurori pentru a vedea dacă au influențat sau nu magistrații într-o serie de dosare în care producătorul clujean de cosmetice a fost parte. O parte din transcriptele acestor înregistrări, care au fost făcute în mediul online, arată negru pe alb cum unul dintre fondatorii companiei, Liviu Turdean, discuta cu Petru și Lucian Pantea, membri în staff-ul Farmec, despre modul în care s-a folosit influența pentru ”a câștiga la Satu Mare”. Membrii familiei Turdean au o adevărată încrengătură de relații în Justiția clujeană.

 

Șefii companiei Farmec au fost interceptați telefonic de procurori pentru a se verifica dacă în cadrul proceselor în care este implicată această companie, magistrații emit soluții favorabile în urma unor ”stimulente” oferite de directorii producătorului clujean. Ziardecluj.ro a publicat o serie de transcripte a unor discuţii purtate între șefii acestei companii în care se discută despre modul în care cei din conducerea companiei au folosit influența. Însă, pe lângă aceste interceptări, există și alte date care arată că membrii familiei Turdeni și-au dezvoltat o adevărată rețea de relații în justiție, ajungându-se până la situația în care un judecător clujean a ajuns să primească bonificații de la Farmec!

În 1995, familia Turdean, care controla societatea Farmec SA a luat o hotărâre prin care acțiunile companiei puteau fi tranzacționate doar între acționari. „Societatea fiind de tip închis, acţiunile nominative sunt accesibile numai între acţionari. Acţionarii care doresc să cesioneze acţiunile sunt obligaţi să notifice în scris Consiliul de Administraţie al societăţii, iar acesta va aduce la cunoştinţa celorlalţi acţionari această intenţie prin afişarea ofertei de cesionare la sediul societăţii. Notificarea are valoare de ofertă irevocabilă şi are ca scop aducerea la cunoştinţa acţionarilor a intenţiei de cesiune. Acţiunile dobândite în condiţiile prezentului act constitutiv pot fi transmise către terţi numai prin moştenire legală”, arată hotărârea AGA a Farmec contestată în instanță

 

Justiție cu Farmec

Persoanele din conducerea companiei Farmec au știut mereu să dezvolte și să întrețină relații cu magistrații. Judecătoarea Oros Voichiţa, investită cu judecarea unei cererii de strămutare, a încasat de la administratorii societăţii Farmec conform declaraţiei de avere care evidenţiază doi ani la rând, suma de 10.000 de lei anual sub forma unui serviciu – bonus unic. În dosar, conform extrasului site-ului Ministerul Justiţiei, doamna judecător a formulat cerere de abţinere dar surprinzător deşi „încărcată cu un interes direct cu partea cu care mă aflu în vrăjmăşie, cererea de abţinere a fost respinsă şi doamna judecătoare a rămas în continuare în dosar”! De asemenea, nepotul doamnei judecător Chichişan se află într-o legătura de afaceri cu administratorii societăţii Farmec SA, iar fostul preşedinte al Tribunalului Cluj, avocatul Pop F. Ioan este în prezent consilier al familiei Turdean şi fost avocat al lui Turdean şi Pântea.

De asemenea judecătorul Păcurar Iulian a manifestat de mai multe ori o poziţie favorabilă societăţii Farmec prin faptul că în calitate de judecător delegat la Registrul Comerţului a încuviinţat prin încheiere radierea mărcilor societăţii în vederea înstrăinării cu menţiunea eronată: „conform hotărârii adunării generale a acţionarilor”, numai că în fapt se aviza doar pe baza hotărârii administratorilor. Nu în ultim caz se vorbeşte despre soţul judecătoarei Sărăcuţ Mihaela, Sărăcuţ Mircea,care este manager de vânzări la societatea Sodexho Pass SRL, societate care colaborează cu SC Farmec SA prin vânzarea de către Sărăcuţ Mircea către SC Farmec SA a tichetelor de masă.

 

Interceptări cu Farmec

Pantea Lucian: Da, Tita.

Inv. Pantea Petru Iacob: Na, bine. Spune-mi, recursul la Oradea, la alea de la Satu Mare, s-o judecat?

Pantea Lucian: Nu, nu, în decembrie.

Inv. Pantea Petru Iacob: Eu, cu expertiza la primul punct, n-am nici o observatie, Felici (?) știe cum o făcut. A…Totul și o explicat și alea cincisprezece mii, totul, totul…

Pantea Lucian: Da.

Inv. Pantea Petru Iacob: O vărsat. La al doilea, însă, e autoritatea asta de asa zis lucru judecat care, cu asta, pierdem toate procesele. Tu știi că și în…la Galați una din motivele respingerii tot asta este?

Pantea Lucian: Da, Tita, dar problema este următoarea: în obiectiv s-a cerut următoarea chestie: să se stabileasca numărul total al acțiunilor cu drept de vot la data de… (n.L – neinteligibil) numărul 22.10.2009.

Inv. Pantea Petru Iacob: Da.

Pantea Lucian: Iar acele acțiuni, printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă – vorbim de astea de la IMS 2004…’

Inv. Pantea Petru Iacob: Da?

Pantea Lucian: Nu pot…Nu au dreptul de vot.

Inv. Pantea Petru Iacob: Nu 2003, 2004! Alealalte, ulterioarele.

Pantea Lucian: Care…(neinteligibil – n.L.)

Inv. Pantea Petru Iacob: Sase sute optzeci de mii, cincisprezece mii iară reia, că o hotărât instanța și încă una.

Pantea Lucian: Pai da, da el a zis așa: sunt două obiective – unul acelea subscrise și vărsate, cresc toate…

Inv. Pantea Petru Iacob: Alea sunt clar, foarte bine făcut.

Pantea Lucian: Și, cu drept de vot, trebuie să le scoți pe alea care au decizie definitivă și irevocabila, tată.

Inv. Pantea Petru Iacob: Pai, mă! 2003,2004, care tu zici c-ai influențat să câștigăm la Satu Mare.

Pantea Lucian: Da.

Inv. Pantea Petru Iacob: A fost după nouăzeci și opt. Alea cum o mers și altele nu merg?

Pantea Lucian: Deci, nu-nţeleg.

Inv. Pantea Petru Iacob: Înțelegi?

Pantea Lucian: La 2009 o fost asta…

Inv. Pantea Petru Iacob: Nu, o mie opt sute, optzeci și…Optzeci și nouă o fost. Cu alea fiind cincisprezece mii trei sute doisprezece.

Pantea Lucian: Pai da, da’ alea le-am și scos afară.

Inv. Pantea Petru Iacob: Deci, o fost o…A…Păi nu, n-o ținut seama faptul că nu s-o varsat, cum zice el, că-s vărsate de fapt la Satu Mare și hotărât că am câștigat noi, nu el. Deci acolo n-o mai folosit autoritatea de lucru judecat, ceea ce-nseamnă că o instanță poate să se pronunțe asupra hotărârii altei instanțe.

Pantea Lucian: Pentru alea….A…Deci, care zici tu, Tuti, dragă?

Inv. Pantea Petru Iacob: 2002, 2003, alea le-am câștigat la Oradea.

Pantea Lucian: Da.

Inv. Pantea Petru Iacob: A fost ulterioare celor cincisprezece mii, care zice că nu s-o varsat din acțiunea din…Din

Pantea Lucian: Da.

Inv. Pantea Petru Iacob: Din optzeci și nouă…Din nouăzeci și opt.

Pantea Lucian: Pai da’ noi. Tita, hai să le vorbim aicea! Tu unde ești acuma?

Inv. Pantea Petru Iacob: Acuma, vin eu. Vin la zece acolo.

Pantea Lucian: Păi îi zece deja.

Inv. Pantea Petru Iacob: Păi uite, să mă ia Turdeanu (?) acum, dat telefon că vine.

Pantea Lucian: Păi, haide atunci. Bine, hai!

Inv. Pantea Petru Iacob: Hai!

(sursa:ziardecluj.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.