Un dosar de înşelăciune cu un prejudiciu de 1,5 milioane de lei a fost deschis de polițiștii bucureșteni. 99 de persoane, printre care şi lăutari, sunt acuzate că ar fi benecifiat ilegal de indemnizații de sprijin destinate salariaţilor în contextul pandemiei după ce au falsificat documentele necesare și au folosit acte false pentru a beneficia de bani.

Astăzi, 25.01.2021, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigarea Criminalităţii Economice din Poliţia Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 99 mandate de aducere, în Bucureşti şi judeţele Călăraşi şi Dâmboviţa, într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni de înşelăciune”, anunţă Poliţia Capitalei.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că din martie 2020 şi până în prezent, 99 persoane ar fi folosit documente falsificate, solicitând şi primind din partea Agenţiei de Plăti şi Inspecţie Socială indemnizaţii destinate sprijinirii salariaţilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS COV 2, in valoare de 4.500 lei pe lună.

Cuantumul prejudiciului este de 1.500.000 lei. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Sursa: Adevărul.ro

Citește și: Ce ajutoare pot primi salariații pentru Covid

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here