Înainte de începerea ședinței primărița din Chinteni Lucica Suciu  a venit, împreună cu aproximativ 50 de cetățeni din comună pentru a protesta împotriva faptului că Regia ignoră să reabiliteze drumurile. De asemenea, aceasta le spune cetățenilor că principalul vinovat pentru situația critică a drumurilor este directorul regiei Mircea Avram.

Cetățenii din Chinteni cer deființarea RAADPP

„In urma solicitarilor facute de catre cetatenii comunei Chinteni, respectiv a satelor Feurdeni, Padureni, Sanmartin, Mascas am venit la CJ sa vedem minunatii nostri consillieri judeteni cand au de gand sa reabiliteze tronsonul de drum Cluj-Satulung-Padureni. Este vorba de 12 kilometri. Sigur ca nu vine nimeni sa aiba pretentii sa se reabiliteze 12 km, dar eu sunt convinsa ca daca in fiecare an ar fi reabilitat 2 km, astazi nu eram in situatia dezastruoasa in care ne aflam. De luni, masina de transport elevi nu mai aduce copiii la scoala Chinteni pentru ca realmente s-a dezmembrat. Luna trecuta am cheltuit 7.000 de lei pentru reparatii. Are de parcurs patru drumuri pe zi pe o distanta de 8 km din acest tronson de drum dezastruos. Sunt afectati 48 de copii, care nu vor mai merge la scoala pana cand minunatii nostri consilieri judeteni nu vor gasi o solutie de reabilitare. Este jenant si inadminsibil ca in secolul vitezei sa nu poti sa te deplasezi sa iti vezi parintii la 5 km de Cluj. Avem niste cratere de un metru in drum. Cand domnii vor veni sa ceara din nou votul pentru aceste scaune confortabile vom vedea daca le vom da. Ati reusit sa blocati tot judetul Cluj. La Cluj in afara de dezastru nu avem nimic altceva”, a declarat Lucia Suciu, primarita comunei Chinteni, pentru Ziar de Cluj.

La fața locului a fost și un echipaj al Jandarmeriei, care s-a retras după ce s-au liniștit apele. Protestele continuă, iar cetățenii, în funcție cu doamna primar, au intrat în sala de ședințe a Consiliului Județean și au declarat că nu pleacă și nu o să tacă până când nu îi ia în seamă administrația județeană.

Consilierul județean Dorel Secară a declarat că aleșii își asumă o parte din vina pentru acest protest la Consiliul Județean ”deoarece toată vara am ținut RAADPP-ul în loc și nu i-am lăsat să își facă treaba”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.