Primul şi cel mai dur fenomen pe care europenii NU l-au anticipat este imigraţia în masă în Europa a musulmanilor din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. Acum este evident ca imigranţii musulmani nu doresc doar să se stabilească în Europa, ci îşi impun de la început modul lor de viaţă, cultura, istoria, religia, într-un cuvânt, valorile.

Al doilea fenomen neanticipat de Uniunea Europeană este incredibila rezistenţa la schimbare venită din partea naţiunilor din Centrul şi Estul Europei. România este una din ele. Voi reveni la “specificul românesc” în această INVOLUŢIE a Europei. Iar al treilea, şi poate cel mai important, s-a dovedit că Europa a trecut la o UNIUNE pentru care, din punct de vedere managerial şi logistic nu a fost pregătită. Până în prezent Bruxell’ul şi Stasbourg’ul iau decizii fără  consultarea cetăţenilor UNIUNII. Cei aleşi din partea noilor ţări intrate după 1990 în UNIUNE, aceştia facând parte din Parlamentul şi Comisia Uniunii, sunt cei mai incompetenţi indivizi. Mai ales, şi în special, nu a existat o metodă standardizată prin care să se impună o modalitate de selecţie a reprezentanţilor în Parlament şi Comisie, mai ales a celor din ţările foste comuniste. Au apărut astfel la Bruxelles şi Strasbourg indivizi care au venit din regimuri totalitarist-comuniste, care au apărut în viaţa publica prin corupţie, hoţie, aranjamente ascunse, care sunt foarte nepregatiţi, a căror prioritate nu sunt cetăţenii pe care îi reprezintă, ci profitul personal şi rapid din fondurile UNIUNII.

O scurtă trecere în revistă mă duce în urmă cu aproape un an, în vara lui 2015, eu fiind în Budapesta pentru aproape trei luni, de unde am relatat despre ciudăţenia acestor aşa zişi imigranţi. Nu m-am înşelat atunci. Nu mă voi înşela nici acum. De atunci până în prezent s-au întâmplat multe. Cum a fost zidul ridicat de Ungaria la frontiera cu Serbia, acţiune contestată de aproape toată lumea vest-europeană. Ulterior acţiunea Ungariei a fost lăudată de Parlamentul SUA, şi cum era de aşteptat, aproape toate ţările din Europa Centrala au trecut ele însele la construcţia propriilor ziduri de protecţie anti-imigranţi musulmani: Croaţia, Slovenia, Austria. Grupul de la Vişegrad, Polonia, Slovacia, Cehia, Ungaria, au trecut direct la refuzul aproape total de a accepta orice număr de imigranţi cerut de Bruxelles. Polonia şi Ungaria au fost declarate “ţări fasciste”. Declaraţiile repetate a preşedintelui Cehiei, Milos Ziman, că fenomenul imigraţiei musulmanilor este “un aranjament coordonat” se va dovedi corect. Într-un interval de timp relativ scurt s-au întărit şi au apărut noi partide şi mişcări extremiste în aproape toate ţările vest-europene. State, ca Danemarca, Suedia, Austria, Franţa, chiar Germania, şi-au revizuit, legiferat şi implementat restricţii pentru acceptarea oricaror fel de imigranţi.

Cea mai dură experienţă a Europei şi Americii este însă lupta împotriva terorismului, care va fi un război pe termen lung, un război absurd, neconvenţional, un coşmar. Război legat de fenomenul imigranţilor. În Europa, la scară mare, a început în Franţa, la Paris, în ianuarie, 2015, cu atacul la Redacţia Charlie Hebdo. Teroriştii au ucisi 28 de persoane.  A urmat atacul din 13 noiembrie, 2015, tot la Paris, când teroriştii criminali au omorât 132 de persoane nevinovate. Parlamentul Franţei a declarat Stare de Război împotriva ISIS, stare care este în vogoare şi în prezent. La fel de criminal a fost atacul din Sant Bernardino, California, când teroriştii au ucis 22 de oameni. Au existat alte zeci de atacuri teroriste pe întregul an 2015, soldate cu sute de pierderi de vieţi omeneşti. Ca doborârea de către terorişti a avionului Rusesc în Peninsula Sinai. Au murit cele 216 de persoane aflate la bord.

Care este locul României în această Europă care inconştient, şi-a creat un viitor atât de incert ?. Deocamdată s-a stabilit ca Schengen, la care România a încercat de ani de zile să adere, se suspendă pentru o perioada de doi ani. Sunt sigur că v-a fi mult mai mult, poate pentru totdeauna. Toate ţările Vest-Europene au trecut la controlul riguros la frontierele lor. Austria a propus direct scoaterea Greciei din Uniunea Europeană şi zona euro, Grecia dovedind o neputinţă totală în faţa imigranţilor veniţi pe Marea Egee din Orientul Mijlociu. După intrarea în Banat, din Serbia, a 60 de imigranţi musulmani, Ungaria a trecut imediat la construcţia unui gard la frontiera cu România. Ieri, raportul MCV pentru România se împarte între lauda pentru progresul realizat de DNA, repet, NUMAI pentru DNA, şi continuă cu condamnarea corupţiei care domină întreaga societate românească, de sute ani, la toate nivelele. Noi, cei care trăim aici zi de zi, oră de oră, de sute, mii de ani, ştim că acesta este adevărul. Nu putem să-l declarăm pentru că am fi calificaţi trădători.

Are România şanse să redevină o ţară uitată la periferia Europei ?. Fără nici un dubiu DA. Geografic vorbind, de la existenţa nostră nu am fost niciodată avantajaţi de locul unde ne aflăm în prezent. Istoria, cultura, valorile ni le-am însuşit prin imitaţie, dar NU într-un timp natural, firesc, ci numai conjunctural, smucit (în studenţie spuneam “în stilul smuls”), exact cum suntem noi între noi, dar mai ales în faţa celor din partea de vest a Europei. Întotdeauna în istorie am sărit peste etape, aşa că dorim să arătăm ceea ce nu suntem. Dar aceste salturi ne fac schimonosiţi în faţa altor neamuri creştine din Europa. Oare se va răzbuna istoria pentru aroganţa noastră, românească, care nu numai că nu are nici o justificare în istorie, dar ne face şi extrem de ridicoli. Din Europa de Vest şi America primesc veşti că milioane de românii nu se vor mai întoarce. Ei s-au integrat în societăţi disciplinate, cu reguli scrise sau nescrise acumulate în sute de ani de istorie. Aici vom rămâne noi între noi, manifestând aceeaşi megalomanie ridicolă, trăind într-un spaţiu spiritual meschin (mic), cu religie şi obiceiuri slave, rămânând indivizi cu creere mici, blestemând pe toţi cei din jur, inclusiv pe americani, noi mulţumindu-ne cu puţin.

Prof. Emil  Aluaş                                                                  Joi, 28 ianuarie, 2016

Preşedinte-Fondator                                                             Cluj-Napoca, RO

Fundaţia  PRO  WEST


Prezentare autor:

Cadru universitar în Europa şi SUA, refugiat politic în SUA în 1986, publicist cu peste 600 de editoriale/articole/interviuri, publicate în România, Germania (Stuttgart), SUA, profesorul Emil Aluaş este fondatorul şi preşedintele Fundaţiei PRO WEST, Cluj

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.