Indicatorii economico-sociali arată o creştere a numărului de turişti care au vizitat municipiul Cluj-Napoca în 2015 dar şi judeţul Cluj în ansamblu.

Potrivit datelor prezentate de Direcţia Judeţeană de Statistică, în perioada 1 ianuarie 2015 – 31 decembrie 2015, în judeţul Cluj au fost cazaţi 428.239 turişti, din care 88.368 turişti străini, reprezentând 20,6% din totalul turiştilor.

La nivelul judeţului Cluj, comparativ cu luna decembrie 2014, numărul turiştilor străini a crescut cu 20,1%. Cei mai mulţi turişti străini provin din: Ungaria (14873), Germania (9555), Italia (9293), Franţa (6344), Polonia (5183).

Conform aceleaşi surse, la nivelul municipiului Cluj-Napoca s-au cazat anul trecut 319.220 de turişti, în creştere cu 21,57 % faţă de anul 2014, când s-au înregistrat 262.572 de turişti.

Este pentru prima dată când numărul turiştilor din municipiul Cluj-Napoca depăşeşte 300.000 pe an iar în judeţ 400.000 pe an. 74,54 la sută din totalul turiștilor din judeţ au venit în municipiul Cluj-Napoca, informează Ziua de Cluj.

Turiştii sunt mult mai mulţi, aici apar doar cei care sunt înregistraţi. Cred că un mare efect la atingerea acestor cifre l-a avut deschiderea de noi curse aeriene pe aeroportul Cluj, au venit mulţi turişti şi la festivalurile Untold şi Electric Castle dar şi la evenimentele sportive. Noi ne bazăm foarte mult pe turismul de business, firmele mari care au investit în zona Clujului, Boch, De Longhi şi altele au crescut şi ele numărul turiştilor străini„, a declarat Valentin Lungu, directorul Univers T.

Eu mă aşteptam ca numărul turiştilor care au vizitat Clujul să fie mult mai mare în 2015 decât în anii precedenţi ţinând cont de faptul că municipiul a fost Capitală Europeană a Tineretului şi au avut loc foarte multe evenimente artistice, culturale şi sportive„, a afirmat Sebastian Gioarsă, directorul Aerotravel Cluj.

Cluj-Napoca a fost în 2015 Capitală Europeană a Tineretului, iar capul de afiş al anului trecut a fost festivalul Untold.Prima ediție a festivalului Untold, desfășurat în perioada 30 iulie – 2 august, s-a dovedit a fi una de succes, peste 240.000de festivalieri fiind prezenți la eveniment.

Din totalul participanților, 15% au fost turiști străini, din țări precum Mexic, Noua Zeelandă, Japonia, Coreea de Sud, SUA și Canada, Olanda, Polonia, Marea Britanie, Franța, Germania, Ungaria, Cehia şi Spania.

Potrivit metodologiei de lucru a Direcţiei Judeţene de Statistică, sosirea unui turist într-o structură de primire turistică se înregistrează când o persoană este înscrisă în registrul structurii respective, pentru a fi găzduită una sau mai multe nopţi. În fiecare structură de primire turistică se consideră o singură sosire pe turist, indiferent de numărul de înnoptări rezultate din şederea sa neîntreruptă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.